Senterpartiet vil merke biffen din

Resett.no

Resett.no:

Biff. Foto: Marian Weyo / Shutterstock / NTB

annonse

annonse

I butikken er det en selvfølge at kjøtt er merket med opphavsland.

Når du går på restaurant, kan du derimot ikke vite om biffen din kommer fra Argentina eller Polen – eller kanskje sågar er kinesisk.

Det vil Senterpartiets landbrukspolitiske talsmann Per Olav Tyldum ha slutt på, og foreslår at opphavslandet skal fremgå av menyen.

annonse

– Jeg sender en utfordring til statsråden om å bli en forkjemper for debatten om opprinnelsesmerking på restaurantnivå slik som det er i butikk, sier Tyldum til Nationen, med klar adresse til landbruksminister og partikollega Sandra Borch.

Les også: – Vedums regnestykke fremstår i et stadig mer underlig lys

Fra før har både Norsk Bonde- og Småbrukarlag og merkeordningen Nyt Norge tatt til orde for å få på plass en slik ordning. I Sverige mangler det nå bare godkjentstempel fra EU, skriver NTB.

Daværende statssekretær Widar Skogan (KrF) i Solberg-regjeringen uttalte i 2019 til Nationen at en merkeordning lik den som da ble utredet i Sverige, vil medføre økte kostnader for restaurantbransjen.

– Jeg skjønner godt den utfordringen restaurantene står i. En ting er at de har mistet servitører og mangel på kokker og kokkelærlinger, men jeg ser ikke at det med opprinnelsesmerking skal være noe negativt, svarer Tyldum.

Utdyper sin utmelding: Mener Senterpartiet har kapitulert og blitt en garantist for EØS-avtalen i «all fremtid» (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no