Senator Lindsey Graham oppfordrer russere til å ta livet av Putin: – Du vil gjøre verden en stor tjeneste

Resett.no
Senator Lindsey Graham håper noen tar livet av Putin. Foto: Senate Television via AP/NTB

annonse

annonse

Senator Lindsey Graham (R., SC) gjentok fredag ​​sin oppfordring til det russiske folket om å myrde eller styrte Russlands president Vladimir Putin. Han får lite støtte fra politiske kollegaer og ei heller fra Dert hvite hus.

«Det er ikke holdningen til USAs regjering og absolutt ikke en uttalelse du vil høre komme fra munnen til noen som jobber i denne administrasjonen,» sa pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, fredag.

Det var under et intervju med Sean Hannity på Fox News torsdag at senator Graham etterlyste et attentat mot Putin.  Han gjentok senere kommentaren på Twitter, og refererte til både svikeren til Julius Caesar og arkitekten bak et mislykket komplott fra 1944 for å drepe Adolf Hitler.

annonse

«Finnes det en Brutus i Russland? Finnes det en mer vellykket oberst Stauffenberg i det russiske militæret?» spurte han. «Den eneste måten dette ender på er at noen i Russland tar denne fyren ut. Du ville gjort ditt land – og verden – en stor tjeneste.»

Fredag morgen gjentok Graham sin oppfordring til det russiske folket om å drepe eller styrte Putin i en opptreden på Fox News Channel.

«Det russiske folket er ikke vår fiende,» sa Graham. «Jeg er overbevist om at det er et enmannsproblem omgitt av noen få mennesker.»

Grahams ord vakte fordømmelse fra medlemmer av begge partier på Capitol Hill, skriver Wall Street Journal.

«Dette er en usedvanlig dårlig idé,» twitret senator Ted Cruz, en annen republikaner.

«Bruk massive økonomiske sanksjoner; BOIKOTT russisk olje og gass; og gi militær hjelp slik at ukrainerne kan forsvare seg,» sa han. «Men vi bør ikke oppfordre til drap på statsoverhoder.»

Som svar til Graham sa Kreml-talsmann Dmitry Peskov fredag ​​at «dessverre, i en så ekstremt spent atmosfære, og enda mer i land som USA, piskes det opp et hysterisk russofobisk anfall».

Den russiske ambassadøren til USA, Anatoly Antonov, kalte Grahams kommentarer uakseptable og opprørende i en uttalelse lagt ut på ambassadens Facebook-side fredag.

«Det er umulig å tro at en senator i et land som fremmer sine moralske verdier som en “ledestjerne” for hele menneskeheten har råd til å oppfordre til terrorisme som en måte å nå Washingtons mål på den internasjonale arenaen» sa Antonov.

annonse

Graham har nylig også vært ute med åpenhjertig språkbruk om den norske utenriksministeren Anniken Huitfeldt. Under en debatt i München nylig kalte han henne «naiv» for å tro at Taliban kunne reformeres.

Mr. Graham tjenestegjorde mer enn tre tiår som advokat i U.S. Air Force, i aktiv tjeneste og deretter i reservene. Han blir sett på som en innflytelsesrik stemme i det republikanske partiet i militære og utenrikspolitiske spørsmål, skriver WSJ.

Amerikansk senator til norsk utenriksminister: – Det er det mest naive jeg har hørt. Du vet ingenting om Taliban

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no