Saudi-Arabia: Økt oljeinntektene sine med 90 prosent på ett år

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Et bilde tatt 9. mai 2019 viser det saudiske lasteskipet Bahri Yanbu (R) ved siden av det britiske råoljetankeren Nordic Space ved solnedgang som venter på å komme inn i havnen i Le Havre. Foto av Jean-Fransois MONIER / AFP

annonse

annonse

Saudi-Arabia har økt oljeinntektene sine med nesten 90 prosent på ett år, noe som ført til det første budsjettoverskuddet, på drøyt 200 milliarder kroner i andre kvartal, siden 2014.

Til tross for at Saudi-Arabia er blant verdens største eksportrører av råolje, har landet ikke greid å balansere økonomien siden oljeprisfallet i 2014. I år ser bildet annerledes ut, melder NTB.

Overskuddet steg med nesten 90 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

annonse

I andre kvartal hadde Saudi-Arabia støtte inntekter enn utgifter og endte med et overskudd på 78 milliarder rijaler, noe som tilsvarer 202 milliarder kroner, ifølge finansdepartementet i landet.

Les også: Mulig festbrems i Saudi-Arabia etter store beslag av captagon-piller

Journalister og ingeniører fra det saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco ser nærmere på et anlegg i Hawiyah øst i landet. Foto: Amr Nabil / AP / NTB

Landet er verdens største eksportør av råolje. Verdens pengefond IMF anslår at Saudi-Arabias økonomi vil vokse med 7,6 prosent i løpet av 2022.

Israelsk Midtøsten-ekspert til Resett: – MBS ønsker å gjøre Saudi-Arabia til en supermakt (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar