Saudi-Arabia henretter 81 mennesker på en eneste dag

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Den største massehenrettelsen i moderne tid i kongedømmet.

Saudi-Arabia har henrettet 81 menn i løpet av de siste 24 timene, inkludert syv jemenitter og en syrisk statsborger, på siktelser inkludert «troskap til utenlandske terrororganisasjoner» og å ha «avvikende tro», sa det statlige nyhetsbyrået Saudi Press Agency, i den største kjente massehenrettelsen utført i kongeriket i dets moderne historie, skriver al-Jazeera.

Antallet overgikk de 67 henrettelsene som ble rapportert i kongeriket i 2021 og de 27 i 2020.

«Disse personene … ble dømt for forskjellige forbrytelser, inkludert drap på uskyldige menn, kvinner og barn,» sa SPA lørdag, med henvisning til en uttalelse fra innenriksdepartementet.

«Forbrytelser begått av disse personene inkluderer også å love troskap til utenlandske terrororganisasjoner, som ISIS [ISIL], al-Qaida og houthiene,» la de til.

Saudi-Arabias siste massehenrettelse var i januar 2016, da kongeriket henrettet 47 mennesker, inkludert en fremtredende sjia-opposisjonsleder som hadde samlet demonstrasjoner i kongeriket.

Les: Saudi Arabia i krise utfordrer sjia-muslimer over hele verden

I 2019 halshugget kongeriket 37 saudiske borgere, de fleste av dem fra sjiaminoriteten, i en massehenrettelse for påståtte «terrorisme»-relaterte forbrytelser.

Les: Massehalshogging i Saudi-Arabia

Saudi-Arabias menneskerettighetsregister har vært under stadig større gransking fra rettighetsgrupper og vestlige allierte siden drapet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi i 2018.

Les artikler om drapet på Khashoggi.

Amerikanske forskere: Saudi-Arabia er ikke en stat, det er en kriminell organisasjon

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar