Sakkyndige: Kongsberg-siktet var psykotisk

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Espen Andersen Bråthen var psykotisk da han utførte drapene i Kongsberg i fjor. Det mener de tre rettspsykiatrisk sakkyndige som har undersøkt saken.

annonse

Sørøst politidistrikt offentliggjør opplysningen i en pressemelding fredag ettermiddag.

– De sakkyndige konkluderer enstemmig med at siktede har en psykisk lidelse som etter politiets oppfatning gjør at det er grunn til å tro at han kan ha vært utilregnelig under handlingene, og dermed ikke ha strafferettslig skyldevne, skriver politet.

Det er psykiaterne Harald Brauer og Helge Haugerud samt psykologspesialist Knut-Petter Langlo som har gjennomført den rettspsykiatriske vurderingen av Bråthen. De leverte rapporten til påtalemyndigheten onsdag.

annonse

Fem personer ble drept og flere andre skader da 38-åringen gikk rundt i Kongsberg sentrum med pil og bue og stikkvåpen onsdag kveld 13. oktober. Flere av drapene skjedde innendørs hjemme hos ofrene.

Politiet ga tidlig uttrykk for at de tror Bråthen var utilregnelig på gjerningstidspunktet. Ifølge en tidlig rettspsykiatrisk rapport kan 38-åringen ha lidd av vrangforestillinger.

Etter at han begikk angrepet 13. oktober har han vært innlagt på lukket psykiatrisk avdeling gjennom et vedtak om tvangsinnleggelse. Politiet har også formelt begjært ham varetektsfengslet i påvente av rettssaken.

Politifolk stiller spørsmål ved håndteringen i Kongsberg: – Har vi ikke lært noe?

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar