Røiseland strålte da hun mottok sprintgullet: – Et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Zhangjiakou, Kina 20220212. Marte Olsbu Røiseland fra Norge får tildet gullmedaljen etter sprint 7,5 km for kvinner under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

annonse

annonse

Marte Olsbu Røiseland mottok lørdag gullet for seieren på kvinnenes skiskyttersprint dagen i forveien. Froland-jenta var storfornøyd med det historiske gullet.

Aldri før hadde Norge vunnet OL-gull på kvinnesprinten, men Røiseland gikk til topps fredag etter et nærmest prikkfritt løp. Røiseland skjøt ned ti av ti blinker og gikk raskest av samtlige i sporet på veien til gull.

Gullet var Norges nummer 200. i vinter-OL gjennom tidene og Norges første individuelle gull på kvinnesiden i skiskyting siden Tora Berger vant på normaldistansen i Vancouver i 2010.

annonse

– Det er det alle drømmer om som idrettsutøver, å kunne stå på toppen og høre nasjonalsangen. Det var veldig stort og et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme, sa Røiseland til Discovery.

Tre medaljer

Røiseland hadde allerede fått tildelt gullmedalje i OL i Beijing da det norske laget på blandet stafett fikk gullmedaljene for en snau uke siden. Mandag ble det bronse på 15-kilometeren, der en bom på aller siste skudd kostet Røiseland gull.

Det var glemt lørdag, da Røiseland kunne ta steget opp på toppen av seierspallen, ved siden av sølvvinner Elvira Öberg fra Sverige og den italienske bronsevinneren Dorothea Wierer.

Den suverene seieren på skiskyttersprinten gir Røiseland et kjempegodt utgangspunkt til søndagens 10 kilometer jaktstart.

Røiseland går ut 31 sekunder foran Öberg og med 37 sekunders forsprang til Wierer. Ingrid Landmark Tandrevold er neste startende de norske etter 5.-plassen på sprinten. Hun starter akkurat ett minutt etter Røiseland.

Inspirert av Bø-brødrene

Før lørdagens medaljeseremoni fikk Røiseland se Norge gå inn til nok et gull på skiskyttersprinten på herresiden. Johannes Thingnes Bø sikret gullet tross én bom på standplass, mens storebror Tarjei Bø knep bronsen og sin første individuelle OL-medalje.

– Det var så gøy. Johannes … hva skal man si om ham? Han er jo helt utrolig, og det var skikkelig gøy å se løpet hans i dag. Så var det også skikkelig rørende å se Tarjei ta den etterlengtede medaljen.

Det gir Røiseland enda mer motivasjon før jaktstarten søndag.

– Jeg ble skikkelig motivert og tipper de guttene der nyter det ganske godt nå. Det gjør vi hele laget. Veldig kult, avsluttet Røiseland.

Røiseland gikk sammen med brødrene Bø og Tiril Eckhoff på stafetten for blandet lag. Røiseland gikk en kjempeetappe, selv etter å ha mistet baksiktet på gæveret og etter å ha brukket staven. Hun vekslet likevel først, og til slutt sikret Thingnes Bø gull på siste etappe.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar