Resetts Kasakhstan-spesial: En innføring i de foreslåtte reformene (+)

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Bildemontasje. Kasakhstans president Kassym-Jomert Tokayev og et bilde av Kasakhstans underhus (Mazhilis) og senat i hovedstanden Nur-Sultan. Foto: NTB/Henrik S. Werenskiold.

annonse

annonse

Kasakhiske myndigheter lover dype og omfattende politiske reformer for å gjøre landet mer åpent og demokratisk etter de voldelige opptøyene på begynnelsen av året.

En gruppe journalister fra Resett og andre vestlige medier besøkte nylig Kasakhstan for et faktaundersøkelsesoppdrag angående de voldelige sammenstøtene som fant sted i landet i januar. Vi fikk også en omfattende introduksjon i den kasakhiske regjeringens tilsynelatende ambisiøse reformprogram for å åpne opp landet politisk og gjøre det mer demokratisk, som følge av de tragiske hendelsene.

Første del av artikkelserien – en introduksjon til landet samt gruppen av journalister – kan leses her.

annonse

Andre del – kasakhiske styresmakters versjon av hendelsesforløpet som førte til den politiske volden, samt hvem de holder ansvarlig for de tragiske hendelsene – kan leses her.

Denne delen av artikkelserien tar for seg en oppsummering av de demokratiske reformene, slik de ble fremlagt kasakhiske myndigheter under besøket. Reformpakken fremlegges slik den ble presentert til oss av kasakhstanske myndigheter og Resett tar ikke stilling til substansen i reformene.

Vi har derimot konsultert kasakhiske opposisjonelle og pro-demokrati-aktivister, samt en USA-basert Sentral-Asia-ekspert, som vil få anledning til å komme med sine kommentarer og kritikk av reformene. Disse vil bli publisert over de neste dagene i denne artikkelserien. 

Resetts Kasakhstan-spesial: Hvorfor eskalerte fredelige demonstrasjoner til opptøyer? (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar