Regjeringen lar ukrainske asylsøkere registrere seg flere steder i landet

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Flyktningene fra Ukraina er hovedsakelig kvinner og barn. Alle menn mellom 18 og 60 år er nødt til å bli igjen i landet, for å være klar til strid dersom de blir innkalt til militær tjeneste. Her en gruppe ukrainske flyktninger ved grensen til Polen. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

annonse

annonse

På grunn av mengden av ukrainske flyktninger i Europa, sørger nå regjeringen for at asylsøkere kan registrere seg flere steder i landet.

– Vi rigger Norge klart for en flyktningkrise som kan bli svært stor og krevende. Derfor sørger nå regjeringen for at asylsøkere kan registrere seg flere steder i Norge. Det vil redusere presset på det nasjonale ankomstsenteret i Råde og gjøre det lettere for de ukrainerne som allerede oppholder seg andre steder enn på Østlandet, å få registrert seg, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

Styrker politiet

I utgangspunktet skal alle asylsøkere som kommer til Norge, registrere seg ved det nasjonale ankomstsenteret på Råde.

annonse

På grunn av flyktningsituasjonen styrker regjeringen blant annet Politiets utlendingsenhet (PU) med om lag 100 stillinger som vil øke politiets kapasitet på Råde ytterligere.

– Politiet vil i første omgang registrere asylsøkere på flere steder i åtte politidistrikter – Agder, Sørvest, Vest, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark. Politiet vil trenge noe tid for å forberede dette. Derfor vil registreringen være klar fra onsdag 16. mars klokka 8, opplyser Mehl.

Oppfordrer til registrering

De resterende distriktene, Oslo, Øst, Sør-Øst og Innlandet, vil tilby samme tjeneste gjennom ankomstsenteret på Råde. Samtidig understreker justisministeren at det er viktig at de som kommer til Norge, eller som allerede er her, registrerer seg.

– Dette har to sider – for det første at norske myndighetene har behov for kontroll med hvem som er i landet, og for det andre at personene må registrere seg for å få et midlertidig personnummer for å få tilgang på tjenester, sier hun.

Fra fredag av ble ukrainere på flukt gitt midlertidig kollektiv beskyttelse i Norge, opplyser regjeringen. Dette er i tråd med EUs linje og innebærer at personer som er fordrevet fra Ukraina, får midlertidig beskyttelse i ett år.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar