Psykiatere mener Breivik er psykotisk

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Anders Behring Breivik har klare psykotiske trekk mener flere psykiatere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

annonse

annonse

Flere psykiatere reagerer på oppførselen til Anders Behring Breivik under rettssaken i Skien fengsel. 

De ser en syk mann som må få behandling. Overlege og professor i psykiatri Tor Ketil Larsen ved Universitetet i Bergen, er en av dem.

– Man burde forsøkt behandling med samtaler og eventuelt antipsykotisk medikasjon av en psykiater som har som hypotese at han er blitt psykotisk, sier overlegen til Aftenposten.

annonse

Kriminalomsorgens egen psykiater, Randi Rosenqvist, har hele tiden ment at Breivik er tilregnelig og beskriver ham som «sprø» og «helt på jordet» med autistiske trekk.

Dette mener Larsen er uverdig overfor de overlevende, etterlatte og pårørende. Han mener også det er belastende at en mann han mener fremstår psykotisk, får stå og blamere seg på den måten han gjør i en norsk rettssal.

Rosenqvist sier på sin side til Aftenposten i en kommentar at hun finner at Breivik stort sett har fungert klart upsykotisk.

Overlege og psykiater Fred Heggen ved Gaustad mener imidlertid også at Breivik fremstår med en klart psykotisk atferd og tenkemåte.

– Han har en realitetsbrist som er gjennomgripende, og den er dramatisk, mener Heggen, som understreker at han uttaler seg på egne vegne.

Verken Larsen eller Heggen har møtt terroristen personlig, men uttaler seg kun på grunnlag av det de har sett under rettssaken.

Driver du AS? Nå nærmer første frist seg – og forsinkelse kan bli dyrt (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar