Provinsen Saskatchewan i Canada vil avslutte koronareglene

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Statsminister Scott Moe i den canadiske delstaten Saskatchewan sier at kravet om å fremlegge bevis på vaksinasjon eller en negativ COVID-19-test for bedrifter, arbeidsplasser og andre offentlige arenaer vil bli avsluttet 14. februar.

Saskatchewan er en provins i det vestlige Canada som er svært tynt befolket.

Kravet om bruk av ansiktsmasker i innendørs offentlige rom vil fortsette til slutten av februar.

«Fordelene oppveier ikke lenger kostnadene. Det er på tide å helbrede splittelsen om vaksinasjon i våre familier, i våre lokalsamfunn og i vår provins. Det er på tide at vaksinasjonsbevis avsluttes.»

Saskatchewan er den første provinsen i Canada som signaliserer avvikling av koronareglene.

Protestene sprer seg

Det opprøret som ble startet av trailersjåførenes Freedom Convoy 2022 har på ingen måte tatt slutt. Det har tvert i mot spredd seg. 5. februar samlet om lag 10.000 biler seg til en langsom kortesje ved grenseovergangen Coutts/Sweet Grass i protest mot vaksinepåbudet. 300 av dem ble igjen på greseovergangen for å blokkere den, og dermed legge press på regjeringa.

Grensa ble åpnet igjen etter forhandlinger med myndighetene.

Også bøndene har sluttet seg til protestene. Den siste utviklinga var bønder som rullet inn til alles overraskelse og sperret grensa igjen.

Klassekamp mot koronadiktaturet

Trailersjåførene i Canada har gjort mer for friheten på to uker enn noen andre i Canada på to år. Dette er en klassekamp som også har vekket store deler av det canadiske folket til kamp. Det er ikke som avisa Klassekampen skriver via statsviteren Marc Lanteigne «høyrepopulisme» eller et «et skremmende eksempel på en kjedereaksjon» der «alle mulige slags tvilsomme krefter kaster seg på».

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar