Protester over dødsfall etter vaksinering sprer seg i Sør-Korea

Steigan.no

Sør-Korea er et av de mest vaksinerte landa i verden. Men etter at mer enn 1000 sørkoreanere har dødd kort tid etter at de har fått vaksinen har det oppstått en bevegelse som krever svar og krever at de ansvarlige stilles til ansvar.

Ei forening som kaller seg Covid-19 Vaccine Victims and Families Council har holdt samlinger i flere sørkoreanske byer. Demonstranter marsjerte søndag fra Pusan rådhus til Pusan National University of Education, rapporterte Yonhap News.

Vaksinesikkerhet kan bli et omstridt tema i Sør-Koreas presidentvalg. Opposisjonen People’s Power Party holdt forrige uke en offentlig høring om vaksinebivirkninger, og inviterte påståtte ofre og deres familiemedlemmer til å komme med forslag til støttetiltak som presidentkandidat Yoon Seok-yeol kan vedta.

Kim Jong-in, partiets valgkampleder, anklaget angivelig president Moon Jae-ins administrasjon for å være likegyldig når det gjelder vaksineskader. Administrasjonen har lovet å kompensere ofre for vaksinebivirkninger, men det er også den som avgjør om skader og dødsfall tilskrives vaksinene. «Jeg tror folket har nådd et punkt hvor de ikke kan stole på regjeringen,» sa Kim.