Professor: – Nå som hele gjengen er venner, slipper de å forholde seg til protokoll overhodet

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Fotomontasje: Jonas Gahr Støre / Håkon Mosvold Larsen / NTB / Jens Stoltenberg / JOHN THYS / AFP

annonse

annonse

Var det umusikalsk å ansette Jens Stoltenberg?

I et innlegg i Klassekampen kritiserer professor i utviklingsstudier Morten Jerven utnevnelsen av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef. Resett har bedt Liberalistenes partileder om å kommentere saken.

– Utnevnelsen av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef er uklok, skriver professoren i utviklingsstudier ved NMBU i Klassekampen.

annonse

Han mener vennskapene og middagenen mellom toppene Brundtland, Støre, Tangen og Stoltenberg er problematisk. For dem selv «blir det jo veldig praktisk framover».

Les også: Meningsmåling viser at folk er skeptiske til Stoltenberg-utnevnelse

– Nå som hele gjengen er venner, slipper de å forholde seg til protokoll overhodet. Og så er det jo ikke så lett å si hva som er det beste å gjøre med disse tidligere statsministere og statsråder. Vi har forsøkt å sende dem til utlandet til godt betalte posisjoner – men en etter en lager de kvalme: Kjell Magne Bondevik skriver betalte innlegg i Vårt Land for Kasakhstan, Erik Solheim blåser FNs klimapenger på første klasse på privaten helt til han sparkes. Tilsynelatende driver han nå med PR for Kina på Twitter. Skattesvindelbøtelagte Terje Rød-Larsen måtte avtre etter å ha mottatt penger fra en seksualforbryter og leder for internasjonal pedofiliring, skriver Jerven.

Les også: Stoltenberg beholder Ap-medlemskap og vennskap med Støre

Politikere lever ikke opp til ansvaret

Norges Bank. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Ronny Skjæveland er leder av Liberalistene. Han sier til Resett at det ikke er noen hemmelighet at de mener politikere har for mye makt. Med makt følger ansvar, og her har ikke politikerne levd opp til ansvaret, hevder han.

– Jeg ønsker ikke å ta stilling til Stoltenbergs kvalifikasjoner, men det er jo svært umusikalsk å ansette en (tidligere) AP-topp i en så sentral posisjon, sier Skjæveland.

Les også: Mannen som kan alt

Når det i tillegg finnes en svært kvalifisert kandidat som ikke har en slik partitilknytning, burde valget være enkelt, mener Skjæveland. Han syns Vedum har utvist dårlig dømmekraft ved å ansette sin tidligere sjef, som også er venn med hans nåværende sjef. Stoltenberg har utvist dårlig dømmekraft ved å i det hele tatt søke på stillingen, selv om han ble oppfordret til det.  

Skjæveland mener det er en reell risiko for at den nye sentralbanksjefen kan legge opp til en pengepolitikk som er ugunstig på lang sikt, men som kan stille regjeringen i et godt lys på kort sikt. Han mener det norske folk ikke er tjent med den usikkerheten som skapes ved at skillene mellom regjeringen og sentralbanken viskes ut.

Tar sterkt avstand fra kameraderi-beskyldninger

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar