Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år

Resett.no
Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Fredag fyller Norges prinsesse og tronarving Ingrid Alexandra 18 år. 

Gallamiddagen på Slottet samt festmiddagen som regjeringen skal holde for henne, er utsatt på grunn av koronapandemien, skriver NTB.

Selv om det blir en mer nedtonet feiring med de nærmeste, skal en rekke av de offisielle markeringene i forbindelse med 18-årsdagen likevel gjennomføres som normalt.

Det blir blant annet et besøk på Stortinget.

– Her vil hun få en orientering av stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). I tillegg vil hun møte første visepresident Svein Harberg (H) og Stortingets yngste representant, Maren Grøthe (Sp), opplyser Stortinget.

Prinsessen, som går i 2. klasse på videregående på Elvebakken skole i Oslo, er en aktiv jente som liker sport, trening og vannsport, noe Kongehuset skriver i hennes offisielle biografi.

Prinsessen er glad i sport og trening, ifølge Kongehuset. Her er hun og moren, kronprinsesse Mette-Marit, på ski i forbindelse med Ungdoms-OL i Lillehammer i 2016. Foto: Geir Olsen / NTB

Men hennes engasjement for miljø og klima er kanskje det som står sterkest i den unge prinsessens liv. Da hun ble konfirmert i 2019, sa kongen følgende i sin tale til konfirmanten:

– Du blir voksen i en tid da det å bygge bro mellom folk – og det å redde kloden – vil være blant de viktigste oppgavene. Jeg er sikker på at du og din generasjon, med deres kunnskap og klokskap, vil klare å finne gode løsninger.

Men foreløpig virker det som fokus på utdanning er det som er viktigst.

– Etter hvert som prinsessen blir eldre, vil hun få flere offisielle oppdrag, men de nærmeste årene vil hennes viktigste oppgave være å konsentrere seg om utdanningen, heter det i Slottets biografi.

Hit reiser norsk, adelig ungdom (+)

Les artikkelen direkte på resett.no