Politiet er satt inn mot Freedom Convoy-demonstranter på bro mellom USA og Canada

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
En demonstrant blir ledet bort av canadisk politi nær Ambassador Bridge mellom Detroit i USA og Windsor i Canada. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press via AP / NTB

annonse

annonse

Canadisk politi begynte søndag morgen å rydde den viktige Ambassador-broen mellom Detroit i USA og den canadiske byen Windsor.

– Arrestasjoner blir gjort, skriver det lokale politiet på Twitter.

annonse

– Grenseovergangen vil åpne igjen når det er trygt. Jeg overlater beslutningen om når det skjer til politiet og grensemyndighetene, sier Windsor-ordfører Drew Dilkins ifølge New York Times.

Et ukjent antall demonstranter har blitt pågrepet. Tidsfristen en domstol hadde satt for at demonstrantene skulle fjerne seg, løp ut natt til lørdag norsk tid.

På Twitter meldes det at folk har strømmet til for å støtte demonstrantene etter at politiet ble satt inn søndag morgen.

– Selv om politiet er satt inn mot demomstrantene i Windsor og skyver dem tilbake, ser det ut til at folkemengden faktisk vokser. Flere demonstranter kommer til enn det er som drar, skriver en på Twitter.

Demonstrasjonene ved broen har pågått i snart en uke. Ambassador Bridge er en viktig handelskorridor mellom USA og Canada, og varer verdt 323 millioner dollar krysser broen hver dag, melder NTB.

Broen ble blokkert som ledd i aksjonen som startet for flere uker siden mot Justin Trudeaus regjering for oppheving av vaksinekrav og karantene. Det ble startet av kanadiske lastebilsjåførere. Deres konvoi gjennom Canada frem mot hovedstaden Ottawa ble et symbol verden over på protestene mot lockdown og vaksinemandat. Samtidig har kanadiske myndigheter og gammelmedier i inn og utland forsøkt å klistre et stempel på aksjonistene som hvit makt-tilhengere, høyreekstreme og nazister.

Statssekretær frykter politisk ustabilitet: – Kombinasjonen av høye matpriser og høye energipriser er krevende (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar