Pendlerboligsaken: Skattekrav drøftes av Stortingets lederskap

Resett.no

Resett.no:

Stortinget diskuterer hvordan man skal forholde seg til krav fra skattemyndighetene. Illustrasjonsbilde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

annonse

annonse

De parlamentariske lederne på Stortinget og presidentskapet diskuterer onsdag hvordan Skatteetatens varsel om skattekrav skal håndteres. Fristen var egentlig satt til 15. august, men ble utsatt til 29. august. 

På onsdagens møte skal man også diskutere hvordan Stortinget skal forholde seg til dette.

– Vi skal i dag ha møte med de parlamentariske lederne. Det blir naturlig å ha et møte i presidentskapet etter møtet med de parlamentarisk lederne, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB i forkant av møtet klokka 11.30.

annonse

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) ønsket å umiddelbart fjerne ordningen med at nyvalgte politikere får doble feriepenger, men ble nedstemt i presidentskapet. Foto: Heiko Junge / NTB

Les også: Pendlerboligsaken: Stortingspolitikere får skattesmell

I juni ble det kjent at Skatteetaten har sendt varsel om ekstra skattekrav til 28 stortingspolitikere og 17 tidligere regjeringspolitikere som har hatt pendlerboliger uten å skatte nok, skriver NTB.

I tillegg ble det kjent at Skatteetaten mener at Stortinget skylder i overkant av 1,3 millioner kroner i arbeidsgiveravgift i forbindelse med pendlerboligsaken.

Les også: Stortinget krangler med Skatteetaten om tolkninger i pendlerboligsaken

Stortinget bør følge Skatteetatens vurdering og ikke innta en aktivistisk rolle i skattesakene som gjelder stortingspolitikere, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes, skriver NTB.

– Det er viktig for å gjenreise tilliten til Stortinget at folk opplever at det er likhet for loven. Det har vært vårt standpunkt hele veien. Stortinget skal vedta lover, ikke overprøve relevante myndigheters anvendelse av dem, sier Moxnes til NTB.

Han uttaler seg etter å ha deltatt i et møte onsdag med presidentskapet om prosessen videre med skattesakene som kom opp før sommeren.

Frist allerede utsatt  
Fristen for å svare Skatteetaten på varselet var egentlig satt til 15. august, men ble utsatt til 29. august etter forespørsel fra Stortinget og Statsministerens kontor (SMK), som også har mottatt varsel om krav knyttet til arbeidsgiveravgift.

– Vi vil komme tilbake innen 29. august som er fristen gitt av skattemyndighetene. Og det vil selvfølgelig være åpenhet om hva vi gjør, sier Gharahkhani.

I forbindelse med pendlerboligsaken er det sendt skattekrav til stortingspolitikere, statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere fra flere partier.

Jussprofessor: – Groveste jeg har sett i pendlerboligsakene. Kan bli politi-sak

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse

Les artikkelen direkte på resett.no