Paul Krugmann advarer mot bitcoin: Likheter med subprime i 2007

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Paul Krugman. AFP PHOTO/Nicholas KAMM

annonse

annonse

Bitcoin og andre kryptovalutaer er ned omlag 50 prosent fra toppnivåene i november 2021. Samtidig advares det nå om en boble som er i ferd med å sprekke, og advarslene kommer fra økonomer fra ulike teoretiske retninger. Nobelprisvinner Paul Krugman er sistemann ut med advarsler.

I en artikkel i New York Times sier Krugman at han ser «ukomfortable paralleller» mellom det som skjer i kryptomarkedene med det som skjedde i det såkalt subprime markedet i 2007-08. I begge tilfeller visste ikke investorene hva de kjøpte eller hvilken risiko som var involvert. De underliggende verdiene var mye lavere enn investorene trodde.

Krugman peker på fallet i kryptovalutaene den siste tiden som tegn på at boblen kan sprekke. Han har tidligere sammenliknet kryptomarkedet med et pyramidespill.

annonse

Krugman er nobelprisvinner i økonomi. Han regnes som venstreorientert og en tilhenger av statlig inngripen og pengetrykking. Krugman er ofte i klinsj med Peter Schiff, en investor med bakgrunn fra østerrisk økonomisk teori på motsatt teoritisk side. Også Schiff mener krypto er et pyramidespill.

I Norge er både Dagens Næringsliv og Finansavisen sterkt kritiske til krypto. Finansavisen hadde nylig en artikkel om Opera Software-gründer Jon von Tetzchner.

– Kryptovaluta er av mange blitt utpekt som en revolusjon innen valuta, fremtidens investeringer og en banebrytende teknologi. Men hvis du ser forbi hypen, så vil du ikke finne noe mer enn et pyramidespill som utgir seg for å være en valuta, skrev han på bloggen sin tidligere i januar.

Les også: Dagens Næringsliv kriger mot bitcoin: – Meningsløst, har ingen verdi

Tetzchner er en av de fremste teknologiekspertene i Norge. Han var med på utvikle nettleseren Opera på 90-tallet og idag leder han nettleserselskapet Vivaldi og er involvert i flere oppstartselskaper.

– Vi sier jo noe som mange tenker. Ikke minst i den tekniske verden så er man nok veldig skeptisk til kryptovaluta, skriver Tetzchner.

Det har også vært skrevet om papirtapene Kjell Inge Røkke har hatt på sine kryptoinvesteringer det siste året. Tapene skal angivelig være på 170 millioner kroner, skrev Finansavisen nylig.

Slår tilbake mot Resett-redaktørs «primitive argumenter»: – Bitcoin er et humanitært prosjekt (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar