Påfyll av livsglede ved Middelhavet

Ninacappelen.com
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Ninacappelen.com:

Treningstur langs strandpromenaden en tidlig morgen i Alicante. FOTO: Privat

Vi lever i en meget turbulent tid, og da er det etter min mening ekstra viktig å fylle på med alt som gir livsglede, uansett hvor små “dosene” måtte være.

Som mine følgere vet er jeg over middels glad i å reise, og når man har fastboende venner i Spania man kan bo hos bør man benytte muligheten. Jeg har lenge hatt en dragning mot Middelhavet, og den spanske kulturen gir meg alltid påfyll av vitalitet og livsglede.

Den første natten booket jeg inn på et hotell i Alicante. Bakgrunnen var et ønske om å tilbringe dagen etter i byen jeg har blitt så glad i, gjøre litt research, samt oppsøke fastboende jeg har blitt kjent med på tidligere reiser.

​Les også Autentiske Alicante

Det var utrolig hyggelig å være tilbake og nyte en god frokost i cafèen som jeg har mange morsomme minner fra. I cafèen, som ligger vegg-i-vegg med hotellet, er de fleste spanjoler, og det ender ofte med at vi slår av en prat om livet i Spania. Når jeg gjør research liker jeg best å snakke med fastboende, for de har oftest mest kunnskap, og deler gjerne raust av sine livserfaringer. Det handler om å få ulike perspektiver på situasjonen.

Etter frokost var det tid for treningstur langs strandpromenaden med musikk på ørene. Denne rutinen har vært et fast innslag på alle mine reiser til Italia og Spania de siste årene. En ting er å holde seg i god fysisk form og spise sunn middelhavskost, men vel så viktig er å observere dagliglivet og ta inn byens impulser.

Picture

Playa de Postiguet, bystranden i Alicante.

Alicante er en by jeg aldri blir lei av. Det er noe magisk ved den vakre byen som er vanskelig å beskrive med ord. Det må bare oppleves. Det handler om positive energier, den fysiske utformingen av byen, mangfoldet i kultur- og restauranttilbud, beliggenheten ved Middelhavet, og ikke minst en kultur som oser “amore”. (som betyr kjærlighet red. anm.) Jeg er selv en person med myke verdier, og føler på mange måter at min personlighet passer bedre inn i landene rundt Middelhavet. Det er trolig derfor jeg føler meg så hjemme der. Jeg vet om flere nordmenn som har det på samme måte.

Les også Når reise blir en livsstil

Etter treningsturen var det tid for å utforske byen. Jeg ønsket å finne ut hvordan det sto til med næringsliv, hotell og restauranter to og et halvt år inn i plandemien. Ikke overraskende hadde endel bedrifter gått konkurs, og noen restauranter jeg tidligere har spist ved var stengt.

Jeg elsker tapasretter av sjømat og cava, og valgte å spise lunch i gamlebyen og bare observere livet. Det var fremdeles mange turister her, men ikke på langt nær så mange som i 2019. Nedgangen i turismen var lett synlig i gatene.

Picture

Blåskjell og cava med brød og aioli i gamlebyen er et must.

Picture

Stemningsfulle og vakre omgivelser, men merkbart mindre turister.

Picture

Gamle historiske byggverk og ruvende palmer.

Etter lunch gikk jeg innom El Portal – et av Alicantes flotteste utesteder. El Portal er en kombinert cocktailbar og restaurant med Michelin-stjerne, har lekkert interiør og design, og stemningsfull musikk. Jeg tok kun et glass prosecco her, og hadde en hyggelig prat med bartenderen. Også ved dette utestedet merker man økonomiske nedgangstider. Gjestene nå er stort sett spanjoler, men ved tidligere besøk i 2019 var lokalene fylt med turister fra hele Europa. Se videosnutt fra restauranten under.

Til tross for utfordrende økonomiske tider, var det helt fantastisk å være tilbake i Alicante. Den vakre byen ved Middelhavet har for alltid kapret mitt hjerte.

Picture

El Portal i Alicante.

Støtt min journalistikk: 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905

Les artikkelen direkte på ninacappelen.com

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar