Overrasket Nyenget knuste NM-feltet på Lygna

Resett.no
Martin Løwstrøm Nyenget jublet for gull under skiathlon på Lygna. Foto: Terje Bendiksby / NTB

annonse

annonse

Langrennsløper Martin Løwstrøm Nyenget (30) var utilnærmelig i herrenes 30 kilometer med skibytte under NM på Lygna torsdag.

Konkurrentene hang med til det var gått to runder av klassiskdelen. Da rykket Nyenget fra og så seg aldri tilbake. I 20 kilometer gikk 30-åringen i ensom majestet inn til NM-gull.

– Det var godt å krysse målstreken og ha holdt til mål, sa Nyenget til NTB.

annonse

Rennet utviklet seg til å bli et scenario han bare delvis var forberedt på.

– I den formen jeg har vært nå, om jeg drar til på klassisk og har gode ski, vet jeg at det kan sprekke opp litt. Jeg øynet et håp om det, men jeg hadde ikke helt trodd at jeg skulle komme inn alene, sa han.

– Fryktelig tøft

Han vant ti sekunder foran Harald Østberg Amundsen, mens Håvard Moseby tok bronse. Ole Jørgen Bruvoll og Sjur Røthe var med i kampen om medaljene, men måtte gi tapt i spurten.

Nyenget har vist storform helt siden han klinket til og vant femmila i Holmenkollen i starten av mars. I NM i Harstad gikk han til topps på 15-kilometeren i klassisk stil. Sist lørdag vant han Reistadløpet.

–Jeg gjør det til et fryktelig tøft skirenn for meg selv, men når man er i sånn form, er det nesten så man vil seg selv så vondt, sa Nyenget

Et stort felt var samlet de første fem kilometerne. Etter passering på ti kilometer var Nyenget sammen med Amundsen, Moseby og Daniel Stock, med et enda større felt sju-åtte sekunder bak seg.

På den tredje runden tråkket Nyenget til og fikk seg en stor luke. Ved skibytte var det 16 sekunder ned til løperne bak, og Nyenget holdt nesten avstanden og gikk inn til nok en triumf på tampen av sesongen.

Motivert

Et svakt Tour de Ski ødela drømmen om deltakelse i Beijing-OL for Lillehammer-løperen. Alle de gode resultatene i etterkant av vinterlekene har imidlertid gitt Nyenget motivasjon.

Det siste har vært viktig. Landslagsløperen er klar på at han er kommet i en alder der det er naturlig å vurdere egen satsing etter hver eneste sesong. Suksessen de siste ukene gjør avgjørelsen om å sikte mot Planica-VM neste vinter helt opplagt.

– Jeg har hevet meg til det nivået at jeg kan vinne skirenn, der har jeg ikke vært før. Det er veldig viktig. Da er jeg gira på å fortsette, slo han fast.

Nyenget har også hatt tøffe tak på utsiden av skisporet de siste månedene. Kun kort tid før femmilstriumfen i Holmenkollen, 30-åringens første verdenscupseier, mistet han faren.

annonse

(©NTB)

Johaug brenner for skiidretten – vil slippe løs ungdommen

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no