Over 100 ganger dyrere strøm i sør natt til lørdag

Resett.no
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

annonse

annonse

I en time natt til lørdag koster strømmen i Sør-Norge hundre ganger mer enn i Midt- og Nord-Norge – to øre i nord, og to kroner i sør.

På det meste natt til lørdag er prisen 102 ganger høyere i sør enn i nord. Mellom klokken to og tre i natt er prisen på 1,96 øre kilowattimen i Midt- og Nord-Norge, mens den er 1,98 kroner kilowattimen i sør, melder E24.

Døgnprisen på strøm lørdag er på fem øre kilowattimen i nord og 1,94 kroner i sør, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

annonse

– Det har nok aldri vært så stor forskjell mellom prisene i sør og nord som nå. Dette er helt sinnssykt, sier handelssjef Tom Eirik Olsen i Ishavskraft til E24.

Det er prisfallet i nord som gjør at forskjellene blir ekstra store natt til lørdag.

Det er ikke bare de uvanlig høye prisene sør i landet som fører til de store forskjellene. Magasinene i sør er også tommere enn vanlig, mens det er mye vann på lager i Nord-Norge. Siden overføringslinjene mellom nord og sør er begrenset, nærmer prisene i Nord-Norge seg nå null.

Tidligere fredag skrev E24 at sommerstrømmen i Sør-Norge og Europa kan bli rekorddyr om Russland skrur igjen gasskranene til Europa, ifølge selskapet Entelios. Da kan prisene sør i Norge potensielt stige fra rundt to kroner kilowattimen til mellom tre og fem kroner kilowattimen, tror de.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no