Oppvask internt hos Republikanerne: To kongressmedlemmer fordømmes for illojalitet

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Liz Cheney fra Wyoming kritiseres sterkt av eget parti. Foto: Jim Bourg/Pool via AP

Republikanerne fordømte fredag to av sine egne medlemmer av kongressen for at de skal ha opptrådt illojalt mot eget parti og egen president.

NTB-AFP beretter om saken, og skriver at dette handler om de to representantene Liz Cheney og Adam Kinzinger.

Disse to er de to eneste republikanerne som deltok i Demokratenes komite som hevdet å «granske Trumps rolle» i tumultene som fant sted i Washington 6. januar 2021. Dette er av Demokratene systematisk omtalt som en «storming», mens man hos Republikanerne mener det er en svært overdrevet beskrivelse.

Blant Republikanerne er den allmenne oppfatningen at Liz Cheney og Adam Kinzinger er illojale mot den tidligere presidenten.

De to omtales ofte som «RINOs», som er en forkortelse for «Republicans in name only», og sikter til at de i den politiske virkeligheten oppfattes å opptre som demokrater, selv om de er valgt inn fra Det republikanske parti.

Partiets nasjonalkomité, som består av 168 medlemmer, er samlet til møte i Salt Lake City i Utah der de blant annet skulle stemme over kritikken mot de to. Det var likevel foreløpig ikke aktuelt å ekskludere dem fra partiet.

Ved å delta i granskingen ble de to skarpt fordømt for å delta i «forfølgelse av vanlige borgere som er engasjert i legitim politisk diskurs», ifølge New York Times.

Les også: 

Liz Cheney fjernet fra sin lederstilling for Republikanerne

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar