Nyoppgraderte F-22 stealth-jagerfly ankommer Europa

Resett.no

Resett.no:

En amerikansk F-22 Raptor. Foto: MARTIN BERNETTI / AFP.

annonse

annonse

Med alt fokuset på F-35 Joint Strike Fighter, som fortsetter å raskt utvide sin globale kundebase, er det altfor lett å glemme verdens beste luft-til-luft jagerfly: F-22 Raptor.

I tillegg til det store antallet F-35 stealth-jagerfly som har blitt sendt til NATOs østlige flanke, sender USAs forsvarsdepartementet tolv F-22 Raptor-er for å støtte NATO-allierte ved den 32. taktiske flybase i Lask, Polen, ifølge et uttalelse fra det amerikanske flyvåpenet.

Stealth-jagerflyene vil være en del av oppdraget kjent som «NATO Shielding», med luftpatruljering som primæroppgave. «NATO Shielding» er en felles integrert NATO-innsats for å øke luft- og missilforsvarsstillingen langs den østlige flanken til alliansen som svar på Russlands fullskala invasjon av Ukraina.

annonse

«F-22-ene vil støtte NATO Air Shielding-oppdraget i den europeiske regionen,» heter det i en uttalelse fra det amerikanske luftforsvaret.

Utplasseringen av F-22-er, USAs mest avanserte jagerfly som kan nå supersoniske hastigheter og utstyres med en rekke guidede missiler og bomber, sender et alvorlig tegn til Russland om at NATO holder tett øye med sine grenser.

Ekspert: – Kinas J-20 Chengdu kan overgå USAs F-22 Raptor med en liten oppgradering

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no