Ny familiefeide tynger Marine Le Pen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Marine Le Pen. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

annonse

annonse

Niesen til den franske presidentkandidaten Marine Le Pen truer med å støtte den mer ytterliggående Eric Zemmour i presidentvalget.

Le Pen-familien har vært ruvende skikkelser på Frankrikes nasjonalkonservative høyrefløy i flere tiår, men det har ikke bare vært fryd og gammen innad i familien. Etter at Marine ble leder for Nasjonal front (nå Nasjonal samling) i 2011 har hun ofte kranglet med faren og partigrunnleggeren, høyreradikale Jean-Marie, som hun har ønsket å distansere partiet fra.

I et intervju med avisen Le Parisien sier Marion Marechal, Marine Le Pens niese, at hun vurderer å støtte Le Pens rival Eric Zemmour i presidentvalget i april, samtidig som hun presiserer at hun ikke har bestemt seg ennå. Zemmour anses for å være mer ytterliggående enn Le Pen.

annonse

Marine Le Pen kaller uttalelsen et sjokk. Marechal er populær blant velgerne Le Pen er avhengig av. Henne støtte kan gi sårt tiltrengt hjelp til valgkampen til Zemmour, som har ligget på tredje- og fjerdeplass i meningsmålingene siden han kunngjorde sitt kandidatur i november.

Den sittende presidenten Emmanuel Macron er favoritt i valget, mens Le Pen og den konservative Valerie Pecresse er favorittene til å møte ham i andre valgomgang.

Vil rydde opp

Jean-Marie Le Pen skriver på Twitter at han skal snakke med både datter Marine Le Pen og barnebarn Marion Marechal i de kommende dagene.

Jean-Marie Le Pen kastet ut av partiet i 2015, etter at han ved flere anledninger uttalte at holocaust kun var «en detalj» i historien om 2. verdenskrig.

I etterkant av dette har han uttalt seg krast mot datteren for hennes forsøk på å gjøre partiet mer spiselig for mer moderate konservative velgere, og distansere seg fra det mer ytterliggående og til dels antisemittiske miljøet rundt faren.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar