NRK rapporterer fra sosialistiske Venezuela: – Mislykket opposisjon

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
RIS OG PASTA: En kvinne har hentet en pose med basisvarer fra en organisasjon som hjelper gravide kvinner og kvinner med barn under seks års alder i Venezuelas hovedstad Caracas 22. juli 2021. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB

annonse

annonse

Det er harde tider i Venezuela.

Etter tjue år med Hugo Chávez og etterfølgeren Nicolás Maduro som president har Venezuelas befolkning fått kjenne både på sulten og lommeboka hvordan det er å stemme for sosialisme.

Kronisk knapphet på mat og andre basisvarer har de seneste årene preget hverdagen i Venezuela. Nå begynner butikkhyllene gradvis å fylles igjen, rapporterer NRK – vel å merke med et forbehold.

annonse

– Det en offentlig ansatt tjener i måneden er kun nok til å betale dette, sier en lokal kjøpmann til NRKs journalist Arnt Stefansen, og viser frem to poser med venezuelansk maismel.

Les også: Maduro vant frem i retten – får tilgang til Venezuelas gullbeholdning

Stefansen, som til vanlig er basert i Rio de Janeiro, rapporterer for anledningen fra San Cristóbal i Venezuela. For å vise hvor prekær situasjonen er, har Stefansen fotografert det strømløse kjøleskapet hos en ung, fattig kvinne.

– Her er det bare litt juice, sier kvinnen (33) beskjemmet, og forklarer at det alltid er en kamp å skaffe seg det mest nødvendige av varer.

– Det blir stadig verre. Stadig verre. Alt er så vanskelig, forteller en fembarnsmor til NRKs utsending, før hun bryter ut i gråt.

I reportasjen nevner Stefansen i en setning at de facto president Hugo Chávez har en bunnlav popularitet på bare 15-18 prosent.

Deretter innledes en lengre avdeling om Juan Guaidó og den politiske opposisjonen hvor Stefansen intervjuer to personer.

Saken fortsetter.

IKKE FOR ALLE: En butikkhylle i hovedstaden Caracas bugner av mais- og rismel 4. juni 2021. Etter at Venezuela lempet på dollar-forbudet for to år siden har matmangelen i landet blitt noe avhjulpet, men fortsatt er mel dyrt for dem som får lønnen sin i bolivarer. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB

– Guaidó er nå svært nær president Maduro i oppslutning, og har støtte fra bare 15–20 prosent, uttaler direktør Luis Vicente Leon ved instituttet Datanalisis. Stefansen omtaler Leon som Venezuelas mest kjente meningsmåler.

Videre har Stefansen snakket med «regimekritikeren» Laidy Gómez.

Stefansen avrunder sin sak om matmangel med at Gómez «kritiserer opposisjonen» for «grove feil» som «har hjulpet regimet til å beholde makten».

annonse

– Det er en opposisjon som har unnveket makt ved å boikotte valg. Det er en mislykket opposisjon, sier Gómez, som er eks-guvernør i delstaten Táchira.

Kina-ekspert: – Ingen selvfølge at USA vil komme Taiwan til unnsetning i tilfelle en militærkonflikt med Kina (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar