NRK: Breivik hevder han i dag tar avstand fra vold

Resett.no
Skien 20220118. Terrordømte Anders Behring Breivik i den provisoriske rettssalen i Skien fengsel første dag av rettssaken der han begjærer seg prøveløslatt. Saken behandles av Telemark tingrett. Massedrapsmannen Anders Behring Breivik, som nå kaller seg Fjotolf Hansen, ble året etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011, dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år. 77 mennesker mistet livet i angrepene. POOL Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

annonse

annonse

Anders Behring Breivik forklarer seg nå i Telemark tingrett.

Han startet med å si at han tar avstand fra all vold og terror, skriver NRK.

– Jeg tar i dag sterk avstand fra vold og terror samt objektivene i manifestet. Jeg gir dere herved mitt æresord på at dette er bak meg for all tid, sa han.

Han påstod at han vil arbeide for en fredelig «nasjonalsosialistisk maktovertagelse», og at privatpersonen Breivik er død.

– Jeg hører at jeg de siste ti årene har blitt referert til som en privatperson. Det som ytre høyre og jeg selv anser er at individet Breivik døde i 2009 da jeg ble medlem i en organisasjon som heter Blood & Honour. Vi mener at ifølge Geneve-konvensjonen skal alle i kulturkrigen fra ytre høyre, også IS og Al-Qaida, behandles som krigsfanger, sa han.

Han mener han var hjernevasket for ti år siden, og at det ikke er hans skyld at han ble hjernevasket og radikalisert. De skyldige er de som hjernevasker, hevdet han.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no