Norsk prest vil bevise at Jesus sto opp fra de døde

Resett.no
Jesus sto opp fra de døde 1. påskedag, ifølge den kristne tro. Det ønsker nå prest Thor Haavik å bevise. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

annonse

annonse

Jesus sto opp fra de døde 1. påskedag, ifølge den kristne tro. Dette ønsker nå prest Thor Haavik å bevise.

1. påskedag er blant de helligste dagene i kristendommen, dagen da Jesus skal ha stått opp fra de døde etter korsfestelsen på Golgata i Jerusalem.

Prest Thor Haavik, kjent for sin deltakelse i TV-serien «Farmen» i 2020, ønsker nå å bevise at gjenoppstandelsen fant sted, skriver Vårt Land. Haavik tok for seg problemstillingen i sin masteravhandling i teologistudiet, der han konkludert med at Jesus sannsynligvis sto opp fra de døde i kjøtt og blod.

annonse

Nå lager han en TV-serie for å komme «nærmere til bunns i saken», skriver NTB.

– Om Jesus bare døde, punktum, så er det ikke noe spesielt med ham. Men dersom han virkelig sto opp fra de døde, så er han verdt å lytte til. Da er det en guddommelig inngripen i menneskets historie, sier Haavik.

TV-serien lages i samarbeid med den kristne medieorganisasjonen Tro & Medier, og de tre episodene legges ut i sosiale medier i disse dager.

Haavik mener det er usannsynlig at de som så Jesus etter at han døde, hallusinerte. Og det er avgjørende at Jesus faktisk sto opp fra de døde. Hvis ikke, er neppe Jesus den han var.

– Han er til å stole på, sier Haavik som i serien har snakket med flere angivelige eksperter på temaet.

Marius Timmann Mjaaland er professor i systematisk teologi ved Universitetet i Oslo. Han sier han har stor forståelse for ønsket om å bevise Jesus’ oppstandelse, men mener dette er umulig.

– Mysteriet er kanskje fascinerende fordi det er et mysterium. Man forsøker å finne så mye kunnskap som mulig, men det er kanskje like mye uvissheten som gjør at man fortsetter å undre seg og å være nysgjerrig, sier Mjaaland.

Her er språkverstingane i staten: Forbrukarrådet lovar bot og betring (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no