Norsk EM-kollaps: 23-24-tap mot Sverige, ingen semifinale for Norge

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Bratislava, Slovakia 20220125. Sveriges Oscar Bergendahl og Vetle Eck Aga under håndballkampen mellom Sverige og Norge på Ondrej Nepela Arena i Bratislava under Håndball-EM 2022 i Slovakia og Ungarn. Foto: Annika Byrde / NTB

annonse

annonse

Norge kastet bort en ledelse på fem mål og tapte 23-24 for Sverige i håndball-EM. Dermed blir det ikke norsk semifinale.

Cupspillet er lagt til Budapest med semifinalene fredag. Bronsekamp og finale spilles søndag.

Etter tap i kvartfinalen i både VM og OL i fjor, spiller Norge fredag om 5.-plassen.

annonse

Norge hadde svenskene i et solid grep omtrent i store deler av kampen. Førsteomgangen endte med 14-9 til det norske laget. Der var Harald Reinkind beste norske utespiller.

Kristian Sæverås startet som norsk keeper etter at han hadde et sterkt innhopp mot Spania søndag. Han ble foretrukket foran Torbjørn Bergerud mot svenskene. Ifølge landslagssjef Christian Berge hadde Bergerud slitt med tilløp til sykdom dagen før Sverige-kampen.

Sæverås spilte en strålende 1.-omgang med godt over 40 i redningsprosent. Han scoret også da han kastet ballen over hele banen til 10-7.

Sverige hadde store problemer med å bryte gjennom forsvaret til Norge før pause.

Uten sjanse

Sveriges soleklare førstekeeper Andreas Palicka spilte ikke på grunn av koronasmitte. Erstatteren Tobis Thulin ble helt utklasset av Sæverås den første halvtimen.

Bergerud kom inn på tre straffekast i åpningsminuttene av 2.-omgangen. Han reddet alle tre.

Målvakt Peter Johannesson ble kastet i spill og leverte for Sverige fra start av i andre omgang. Sverige fikk redningene de behøvde, og forspranget på fem mål var redusert til ett et kvarter før slutt. Tendensen i kampen hadde snudd.

Sverige benyttet muligheten og avgjorde i sluttfasen.

I den andre gruppen er Danmark klar for semifinale. Frankrike og Island kjemper om den siste billetten. Dette og plasseringene i puljen avgjøres onsdag.

Spania ble nummer to i Norges gruppe og fikk plass i semifinalen, men spanjolene ser slitne ut og kan være en ønsket motstander for Danmark. Danskene vinner sin pulje om de unngår tap for Frankrike. Førsteplassen gir en kamp mot tittelforsvarer Spania i cupspillet.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar