Norge ynkelig i FNs sikkerhetsråd – stiller ikke en gang spørsmål til USA om de biologiske laboratoriene i Ukraina

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Møtet i FNs sikkerhetsråd 11. mars 2022 om de hemmelige biologiske laboratoriene i Ukraina gikk akkurat som ventet. Russland brukte sine ti minutter til å legge fram en liten flik av sin dokumentasjon om disse laboratoriene. USA svarte ikke en gang, og lot som om viseutenriksminister Victoria Nuland aldri hadde innrømt at Ukraina har «biologiske forskningsfasiliteter». Og Norges Mona Juul opptrådte akkurat så ynkelig som man kunne forvente, eller kanskje enda litt mer.

Møtet var innkalt av Russland på grunnlag av det som er kommet fram om de hemmelige biokjemiske laboratoriene. Forsvarsdepartementet i Russland hevder at de har beviser på at USA drev forskning på biologiske våpen i Ukraina.

Generalmajor Igor Konashenkov, en offisiell representant for det russiske forsvarsdepartementet, ga denne informasjonen til journalister. Moskva sa at dokumentene, som angivelig stammer fra ansatte ved ukrainske biologiske laboratorier, bekreftet at «komponenter av biologiske våpen ble utviklet i Ukraina, i umiddelbar nærhet til russisk territorium,» rapporterer RIA Novosti. Les også: Becker News: Russian Ministry of Defense Claims It Has Evidence of U.S.-Funded ‘Bioweapons Research Labs’ in Ukraine

«I løpet av en militær spesialoperasjon har det kommet fram fakta om et forsøk fra Kiev-regimet på å fjerne av spor etter et militært biologisk program som ble implementert i Ukraina, finansiert av det amerikanske forsvarsdepartementet,» sa Konashenkov.

«Vi har mottatt dokumentasjon fra ansatte ved ukrainske biologiske laboratorier om nøddestruksjon av spesielt farlige patogener 24. februar – det dreier seg om pest, miltbrann, tularemi, kolera og andre dødelige sykdommer,» hevdet Konashenkov.

Vi har tidligere publisert en artikkel av den bulgarske gravende journalisten  Dilyana Gaytandzhieva: Dokumenter avslører amerikanske biologiske eksperimenter på allierte soldater i Ukraina og Georgia.

Hun underbygde dette med kopier av hemmelige dokumenter fra CIA.

Tatt på fersken – gå til motangrep

USA og Ukraina er i dette tilfellet tatt så til de grader in flagranti, at det var ikke mye USAs representant kunne si. Derfor svarte hun da heller ikke på dokumentasjonen, men gikk til motangrep.

Mona Juul fulgte hall i hæl som en lojal og veloppdratt puddel. Det hun hadde å si om temaet for møtet var. (Kilde regjeringas nettsider.):

«The Russian invasion was preceded by fabricated claims and unfounded allegations. It is intolerable that Russia now makes the unsubstantiated claim that Ukraine was preparing aggressive action with the use of biological weapons. Similar allegations have also emerged when it comes to chemical weapons production.»

Hvordan kan Mona Juul vite at Russlands påstander «fabrikkerte» og «grunnløse»? Har hun bedt om å få tilgang til alle dokumentene og studert dem? Nei, det trenger hun ikke, for USA har fortalt henne hva hun skal si. Dagen før hadde den norske delegasjonen derimot krevd at Syria skal sørge for full eliminasjon av sitt angivelige kjemiske våpenprogram. Noe sånt krav stilte ikke Norge til USA eller Ukraina.

Hele møtet i Sikkerhetsrådet finnes her: https://media.un.org/en/asset/k16/k16nsx50dm

Ved siden av Russland krever Kina, Brasil, India og Kenya granskning

Russland fikk følge av fire andre medlemmer av Sikkerhetsrådet i sitt krav om granskning, nemlig Kina, Brasil, India og Kenya. De tre sistnevnte er viktige land på hvert sitt kontinent, Brasil som det største landet i Sør-Amerika og India som verdens nest største land etter innbyggertall og Kenya som et viktig land i Vest-Afrika. Det gjenspeiler det faktum at Asia, Afrika, Midtøsten og Latin-Amerika ikke følger Vesten i angrepene på Russland. Det er det anglo-amerikanske imperiet stort sett mot resten av verden.

Russlands dokumentasjon

Russlands dokumentasjon må nødvendigvis granskes. Og det lar seg gjøre. Alt materialet er lagt ut på nettsidene til det russiske forsvarsdepartementet. Sidene er riktignok blokkert nå, men de lar seg jo skaffe fram både for medier og politikere.

Uten å ta stilling til innholdet, gjengir vi et utdrag av den russiske delegatens innlegg og venter spent på vestlige forsøk på å tilbakevise dem:

Russlands forsvarsdepartement fikk tak i dokumenter som bekrefter at Ukraina utviklet et nettverk av minst 30 biologiske laboratorier som er vertskap for ekstremt farlige biologiske eksperimenter, rettet mot å forbedre patogenegenskapene til pest, miltbrann, tularemi, kolera og andre dødelige sykdommer ved hjelp av syntetisk biologi. Dette arbeidet er finansiert og overvåket direkte av Defense Threat Reduction Agency (DTRA) i USA, bl.a. i interessene til Pentagons nasjonale senter for medisinsk etterretning. Nøkkelrollen i disse programmene ble spilt av et BSL-3 sentralt referanselaboratorium ved Mechnikov Scientific-Research Anti-Plague Institute i Odessa, Ukraina. Forskningssentre i andre byer spilte også en rolle – Kiev, Lvov, Kharkov, Dnipro, Kherson, Ternopol, Uzhgorod, Vinnytsia. Forskningsresultater ble sendt til amerikanske militære biologiske sentre, bl.a. til U.S. Army Medical Research Institute of Infections Diseases, Walter Reed Army Institute of Research, US Naval Medical Research og US Army Biological Warfare Labs i Fort Detrick som pleide å være nøkkelknutepunktene i det amerikanske biologiske våpenprogrammet.

Alt materialet er tilgjengelig på nettstedet til det russiske forsvarsdepartementet og presenteres på daglige orienteringer. La meg nevne de mest talende eksemplene.

Russiske militære fikk vite om detaljene i UP-4-prosjektet som ble implementert ved laboratorier i Kiev, Kharkov og Odessa. Der studerte man mulighetene for å spre spesielt farlige infeksjoner gjennom trekkfugler, inkludert høypatogen H5N1-influensa (dødelig for mennesker i 50 % av tilfellene) og Newcastle sykdom. Som en del av et annet prosjekt ble flaggermus betraktet som bærere av potensielle BW-agenter. Blant de identifiserte prioriteringene er studiet av bakterielle og virale patogener som kan overføres fra flaggermus til mennesker: patogener av pest, leptospirose, brucellose, samt koronavirus og filovirus. Prosjektdokumenter indikerer tydelig at USA aktivt finansierte bioprosjekter i Ukraina.

Dessuten var det eksperimenter for å studere spredning av farlige smittsomme sykdommer med ektoparasitter – lopper og lus. Det er klart selv for ikke-eksperter at slike eksperimenter er mest hensynsløse, siden de ikke gir noen mulighet til å kontrollere hvordan situasjonen kommer til å utvikle seg. Lignende forskning (ved bruk av lopper og lus som BW-midler) ble utført på 1940-tallet på utviklingen av biologiske våpenkomponenter av den japanske beryktede enheten 731, hvis medlemmer senere flyktet til USA for å unnslippe straffeforfølgelse for krigsforbrytelser.

Hvis norsk UD mener de kan motbevise dette, vil vi gjerne publisere deres redegjørelse.

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar