Nominerer David Attenborough til fredsprisen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Une Bastholm (MDG) nominerer Sir David Attenborough og Det internasjonale naturpanelet (IPBES) til Nobels fredspris. Foto: Marit Hommedal / NTB

annonse

annonse

MDG-leder Une Bastholm har nominert Sir David Attenborough og Det internasjonale naturpanelet til Nobels fredspris.

– Attenboroughs naturprogrammer og filmer har vekket undring, kjærlighet til naturen og respekt for klodens mangfold hos generasjoner. Han viser hvordan naturødeleggelsene forsterker klimakrisen, og omvendt. Han har lært oss å se egenverdien i hele mangfoldet av liv som finnes på kloden, men også hvor sårbart avhengig vi mennesker er av balansen i økosystemene, er begrunnelsen oppgir Une Bastholm (MDG) for nominasjonen av Attenborough, ifølge NTB.

MDG-lederen peker på tap av artsmangfold, forringelse av natur og kamp om knappe ressurser som en av vår tids største trusler mot fred, stabilitet og menneskers trygghet.

annonse

– Å ta vare på dyreliv og økosystemer betyr utrolig mye for menneskers trygghet og sameksistens. Ødeleggelsen av naturen sår splid og øker kampen om ressursene, og urfolk og sårbare grupper rammes aller hardest, sier hun.

Bastholm anser videre at også Det internasjonale naturpanelet (IPBES) bør tildeles prisen.

– De bør få prisen for sitt arbeid med å utvikle et felles internasjonalt kunnskapsgrunnlag om verdens natur med bred faglig støtte og troverdighet. Dette arbeidet gjør det umulig for verdens ledere å se bort fra naturkrisen uten at det blir lagt merke til, sier partilederen.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar