NHO om lockout av flyteknikere som drifter ambulanseflyene : – Vi spekulerer ikke på tvungen lønnsnemnd

Resett.no

Resett.no:

annonse

Etter at NHO og NHO Luftfart varslet lockout for flyteknikerne, vil totalt 421 flyteknikere være ute i streik og lockout søndag, deriblant 20 flyteknikere som drifter ambulanseflyene i Norge.

Lockout er et sjeldent, men lovlig virkemiddel som NHO bruker for å få frem alvoret i situasjonen, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid da han møtte pressen i Oslo i kveld.

Blant flyteknikerne som omfattes av streik og lockout er 20 fra selskapet Babcock som drifter ambulanseflyene i Norge. En lockout hindrer flyteknikere som ikke alt er tatt ut i streik, å gå på jobb, men Almlid benekter at NHO spekulerer på at det nå skal bli tvungen lønnsnemnd, fordi det er fare for liv og helse.

annonse

– Et helt urimelig krav om en lønnsøkning på 17 prosent
– Vi har valgt lockout fordi vi står overfor en organisasjon som, i motsetning til andre grupper som har godtatt 3,7 prosent lønnsøkning, har kommet med et helt urimelig krav om en lønnsøkning på 17 prosent. Vi ønsker med dette å fortelle Norsk Flytekniker Organisasjon at nå er det alvor, nå vi vil ha dem tilbake til forhandlingsbordet i reelle forhandlinger, sa Almlid i kveld.

NHO-sjefen understreker at de ønsker en løsning, men vektla samtidig at det er mange passasjerer som nå rammes av innstillinger og kanselleringer og sa det nå måtte skje noe, fordi han til nå ikke har opplevd at motparten har vist reell forhandlingsvilje.

Helsedepartementet vil finne ut  om det fare for liv og helse
Helsedepartementet er også på banen i den tilspissede forhandlingssituasjonen og har i kveld bedt om å bli orientert om hvilke konsekvenser en lockout kan ha for driften av ambulanseflyene.

– Vi har bedt om å bli orientert av Luftambulansetjenesten HF om konsekvenser av en eventuell lockout, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i en uttalelse til NTB.

Departementet vil deretter oversende opplysningene til Statens helsetilsyn, som igjen vil vurdere om lockout-konsekvensene vil kunne medføre at regjeringen må gripe inn fordi det kan være fare for liv og helse.

Forsker angrer på et partipolitisk «klimaopprop»: – Intet fagfelt er mer politisert enn klimafeltet (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no