Nasa-forskere vil sende ny melding til «romvesener»

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Illustrasjonsfoto: Nasa/UPI/Shutterstock

annonse

annonse

Et team forskere fra Nasa har skapt en tettpakket melding med helt spesielle koder som de håper snart kan sendes av sted og skape den første kontakten med potensielt liv i verdensrommet, skriver Illustrert Vitenskap.

16. november 1974 sendte radioastronomer av sted en melding fra Arecibo-teleskopet plassert inne i Puerto Ricos tette jungel.
Meldingen bestod av enkel matematikk, kjemiske formler, opplysninger om DNA og en grafikk av solsystemets oppbygning og jordens posisjon.

Nå har forskere fra Nasas Jet Propulsion Laboratory skrevet en oppdatert versjon av Arecibo-meldingen i håp om å skape den første kontakten. Denne gangen med en enda mer presis returadresse til jorden.

annonse

Les også: Joe Biden begynte å snakke om menn på månen og romvesener i CNN-intervju: – Noe er alvorlig galt

Meldingen som forskerne har døpt «Beacon in the Galaxy» (Peilemerke i galaksen), gir, akkurat som originalen, en introduksjon til matematikk, biologi og kjemi.

Utfordringen ved å sende en melding til en fullstendig ukjent mottaker er at vi ikke har noen felles referanserammer, og derfor tar forskernes nye melding utgangspunkt i den mest grunnleggende matematikken – primtall, tallsystemer.

Mange forskere har tidligere advart om å kontakte intelligente fremmede sivilisasjoner. Den mest berømte er kanskje fysikeren Stephen Hawking.

Israels tidligere romfartssjef: – Romvesener eksisterer, men menneskeheten er ikke klar (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar