Når motgang blir til styrke

Ninacappelen.com

Fra en lykkelig periode i livet mitt da jeg bodde i utlandet. Her er jeg på den franske øya Guadeloupe i Karibien 22 år gammel.

Her om dagen hadde jeg en lengre lunch med en mannlig venn om plandemien og de fatale konsekvensene lockdown-politikken har fått for mange mennesker her i Norge. Det var en hjerte-til-hjerte samtale som etterhvert ledet inn på våre egne erfaringer med motgang i livet, og hvordan denne motgangen har bidratt til at vi håndterer situasjonen bedre enn de fleste andre.

​Jeg elsker samtaler med substans over litt god mat og drikke, og med lang erfaring som sosialarbeider og journalist er jeg vant til å stille de dype og personlige spørsmålene. Min erfaring er at når vi våger å by på vår egen sårbarhet i møte med andre mennesker er det også lettere å bygge tillit og ekte relasjoner. 

​Les også Kjemp for alt hva du har kjært

Mitt nettverk består stort sett av mennesker som er “våkne” og ikke har latt seg lure av løgnen om de uvaksinerte eller propagandaen om å ta de livsfarlige injeksjonene. Dette henger selvsagt sammen med at like barn leker best. Jeg har aldri i mitt liv opplevd større splittelse i samfunnet enn nå, og av hensyn til egen helse og velvære, har jeg verken energi eller lyst til å omgås annet enn likesinnede. Tiden for å diskutere det løgnaktige narrativet med hypnotiserte mennesker er definitivt forbi. 

Mange lever nå i en massepsykose som følge av den psykologiske krigføringen vi har blitt utsatt for fra politikere og media de to siste årene. Men hva er det som gjør at noen av oss ikke lar oss påvirke av propagandaen og fremdeles er i stand til å tenke selv? Mer om det litt senere.

Ifølge professor i klinisk psykologi Matthias Desmet oppstår massepsykose når følgende fire faktorer virker sammen:  

– mangel på sosiale bånd
– mangel på mening

– fri flyt av angst
– aggresjon og frustrasjon

Desmet hevder at ca 30 prosent av befolkningen er helt i hypnose/psykose. 20 prosent av befolkningen er “våkne”, mens resten lar seg rive med av den gruppen som snakker høyest. 

​Men hva er det som gjør at 20 prosent av oss ikke lever i frykt og har evnen til å tenke selv når vi alle utsettes for den samme propagandaen? Jeg og min venn diskuterte dette temaet inngående. For min egen del handler det om tidligere erfaringer i livet som har gjort at jeg har utviklet en sterk intuisjon. Jeg følte tidlig intuitivt at noe var grunnleggende galt med narrativet vi ble fortalt, og bestemte meg for å gjøre egen research. Det er jeg veldig glad for i dag, for det har gjort at jeg har vært i stand til å unngå å mate frykten for et virus som knapt noen dør av. 

Jeg lærte også tidlig i livet at respekt er noe som må fortjenes. Det er ikke noe som automatisk følger av en posisjon slik mange av dagens herskere tilsynelatende tror. “Respekt for autoriteter” har derfor alltid vært et begrep som klinger hult i mine ører. Jeg har tidligere i livet også opplevd ondskap på nært hold, og gjenkjenner trekkene når jeg ser det. Dessuten har jeg erfart motgang i form av kronisk sykdom og depresjon, noe som selvsagt har formet meg til den personen jeg er i dag. 

​Gjennom kontinuerlig selvutvikling og tilegnelse av ny kunnskap har jeg med årene utviklet en motstandskraft som gjør at jeg nå håndterer livets utfordringer på en mer konstruktiv måte. Jeg står støtt i min egen kraft, og har evnen til å skape mening i mitt eget univers til tross for alt kaoset som herjer verden. Det kommer godt med uansett hvilke utfordringer livet måtte by på. 

​Les også Stol på din indre visdom

Les artikkelen direkte fra kilden