Når kommer kravet om offentlige skilt på arabisk?

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

annonse

Vær forsikitig med hva du foreslår.

«Alle skal føle seg velkomne», sier ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen fra Arbeiderpartiet. Han vil nå ha skilt på samisk i alle offentlige bygg.

«Det bor mange samer flere steder i Norge, da er det naturlig at vi også skilter på samisk. Det har vi gjort i Tromsø i mange år», fortsetter han i et intervju med NRK.

annonse

Ingen vet presist, men det anslås at det er mellom 30 og 40.000 samer i Norge.

Det er imidlertid etter hvert blitt 997.942 innvandrere som har fått opphold i Norge. De representerer totalt 18,5% av en befolkning på 5.415.166. Av disse kommer 589.379, tilsvarende 10,9% av totalbefolkningen, hovedsakelig fra Midtøsten, Afrika og Asia. De er overveiende muslimer og har ulike varianter av arabisk som morsmål.

Innvandrerne fra MENA-landene utgjør ikke bare den største, men også den raskest voksende ibefolkningsgruppen. Allerede i dag er det minst like mange Somaliere (42.802), Pakistanere (38.000), Syrere (34.112), Irakere (33.924) og Eritreere (27.855) som det er samer i Norge. Og mens den norske og den samiske befolkningen går ned, pga. lave fødselsrater, vokser disse innvandrergruppene eksponentielt med den innvandringspolitikken som føres.

I dag er det allerede drøyt ti ganger så mange arabisktalende innvandrere i Norge som det er samer. Det vil være naturlig å spørre Arbeiderpartiets ordfører i Tromsø om det ikke er på høy tid at Oslo, Drammen og andre innvandrertette byer i Norge får skilt på arabisk på veier og alle offentlige bygninger slik at våre nye landsmenn også ‘skal føle seg velkomne’?

Noen synes mulitikulturalisme og fargerikt fellesskap er en fin ting. Andre synes ikke det. Uansett, representerer folkevandringen fra Midtøsten, Afrika og Asia til Norge, den mest omfattende samfunnsmessige endringsprosessen landet noensinne har gått gjennom.

Tyskland og Sverige ligger ikke så langt foran oss i løypa. Den muslimske andelen av befolkningen er 8% og omtrent den samme som i Norge. Rapporter derfra gir en pekepinn om hvor vi er på vei.

I Aachen har ordføreren kommet til enighet med Departementet for religiøse spørsmål i Tyrkia om å endre navnet på et av torgene til «Moscheeplatz». I Køln, Munchen, Hannover, Dresden runger bønneropene fra minaretene ut over byen hver fredag. Det samme kan du høre i deler av Stockholm, London, Brussels,Amsterdam og antakelig om ikke lenge i Tromsø, Oslo og andre byer i Norge.

Skulle bare mangle, vil vel ordføreren i Tromsø si. Når samene som er langt færre får skilt på samisk må vel muslimene som er ti ganger så mange få skilt på arabisk. Og når kirkeklokkene ringer gudstjenesten inn hver søndag, må vel muslimene få lov å rope ‘Allah akhbar’ hver fredag? Kan det være en viss logikk i galskapen?

PST om «antistatlig tankegods»: – Konspirasjonsteorier om covid-19-pandemien vil fortsatt være et samlende tema

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar