Musk vet ikke om han kan skaffe nok penger til å kjøpe Twitter

Resett.no
Elon Musk. Foto: REUTERS/Mike Blake

annonse

annonse

Flere Twitter-aksjonærer avviser Elon Musks bud på 43 milliarder dollar for å overta hele selskapet. Men Musk sier nå også at han ikke er sikker på om han klarer å bla opp pengene som er nødvendig.

En av dem som takker nei er den saudiarabiske prinsen Alwaleed bin Talal, skriver Bloomberg.

– Jeg tror ikke tilbudet fra Elon Musk er i nærheten av den reelle verdien på Twitter med tanke på vekstpotensialet, skriver han på Twitter.

Bin Talal er en av de største aksjonærene i Twitter.

Også Ross Gerber i investeringsfirmaet Gerber Kawasaki avviser budet på 54,20 dollar per aksje. Torsdag lå sluttkursen på Twitter-aksjen på 45,08 dollar.

Musk opplyste i begynnelsen av april at han hadde kjøpt 9,1 prosent av Twitter.

Etter at han kjøpte seg inn i selskapet, kom det meldinger om at han skulle inn i styret. Men så trakk Musk seg og la heller inn et bud på hele Twitter.

Men i et intervju torsdag svarte Musk at han «ikke var sikker» på om han ville klare å kjøpe selskapet, skriver CNBC. Musk regnes som verdens rikeste mann, men verdiene er bundet opp i Tesla-aksjer. For å kjøpe Twitter, må han enten låne pengene eller selge Tesla-aksjer. Begge deler kan by på problemer.

Musk har i lang tid vært kritisk til sensur på sosiale medier, inkludert på Twitter. Mange er derfor spente på hva han vil gjøre med selskapet om han får kontroll.

Kjøpte NFT av eks-Twitter-sjefs tweet for 2,9 millioner dollar: Nå er den verdiløs

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no