Mistillitsforslag fra Sverigedemokraterna kan felle regjeringen i morgen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

TUNGEN PÅ VEKTSKÅLEN: Svensk-kurdiske Amineh Kakabaveh kan bli tungen på vektskålen når Riksdagen i morgen skal stemme over et mistillitsforslag fra Sverigedemokraterna mot justisminister Morgan Johansson. Blir han felt går også statsminister Margareta Andersson og resten av regjeringen av. Foto: Fredrik Sandberg / NTB

annonse

annonse

Partiuavhengige Amineh Kakabaveh kan bli tungen på vektskålen når det i morgen skal stemmes over mistillitsforslaget Sverigedemokraterna har reist mot justisminister Morgan Johansson.

Etter møter med Sosialdemokraterna i går sa partiuavhengige Amineh Kakabaveh at at hun ennå ikke har bestemt seg for hvorvidt hun vil støtte Sverigedemokraternas mistillitsforslag mot justisministeren i morgen eller ei.

Statsminister Margareta Andersson har allerede gjort det klart at regjeringen hennes går av dersom justisministeren blir felt i Riksdagen i morgen. Utfallet vil med andre ord i stor grad bli avgjort av svensk-kurdiske Kakabaveh, som tidligere representerte Vänsterpartiet, men som nå er partiuavhengig representant.

annonse

Kakabaveh krever garanti fra statsministeren
Kakabaveh sier hun vil kreve en klar garanti fra Statsminister Margareta Andersson om at regjeringen vil opprettholde forbudet mot våpeneksport til Tyrkia og unnlate å terrorstemple flere kurdiske grupper. Det hun med andre ord i realiteten ber regjeringen om er å si nei til alle kravene Tyrkia har stilt for å slippe Sverige inn i Nato.

– Jeg har gjort det klart at om jeg ikke får noen svar fra regjeringen, så kommer jeg til å stemme mot den, sier Kakabaveh til Dagens Nyheter.

Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna har gjort det klart at de vil stemme for mistillitsforslaget fra Sverigedemokraterna. De krever at justisminister Morgan Johansson må gå som følge av påstått mangelfull håndtering av gjengkriminalitet i Sverige.

Regjeringen er kun én stemme fra å bli felt i morgen
De fire partiene mangler imidlertid én stemme for å få flertall, men den kan altså komme fra Kakabaveh som heller ikke utelukker at hun kan komme til å avstå fra å stemme når mistillitsforslaget kommer opp i morgen.

Kristen MC-gjeng hentet hundrevis av ukrainske flyktninger – refser Støre (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar