Miljöpartiet vil at flere svenske foreldre sender sine barn til skoler i innvandrer­ghettoer

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Kommunalråd Karin Pleijel, Miljöpartiet. Pressefoto: Miljöpartiet. 

Det venstreorienterte Miljöpartiet er på jakt etter en vinnersak for å få tilbake tapte velgere. Nå vil de ha flere svenske barn inn i det som er rene innvandrerskoler.

I mange skoler i Sverige finnes det knapt svenske barn, nesten alle er innvandrere. Det gir grobunn for språkproblemer og utenforskap, og selv i de mest innvandringsliberale kretser har man innsett at dette ikke er gunstig.

Derfor har Miljöpartiet (tilsvarer det norske MDG) nå kommet på ideen om at flere vanlige svenske  familier bør sende sine barn til skoler i ghetto-bydeler, såkalte «utsatte områder». Foreløpig er det ikke snakk om tvang, men en oppfordring.

Göteborgsposten omtaler saken:

Miljöpartiet hoppas att fler svensktalande föräldrar ska ta ansvar för segregationen, genom gruppmöten där de uppmuntras att placera sina barn på skolor i utsatta områden i Göteborg.

Kommunalråd Karin Pleijel i Miljöpartiet forklarer det hele nærmere, og forsikrer at det slett ikke trenger å være så «farlig» for svenske barn å gå på en skole der de er omgitt av fremmedspråklige.

Hun presiserer hvor fint hun og Miljöpartiet synes det er at Sverige har fått en så høy andel innvandrere, men at hun er bekymret over at gruppene holder seg så atskilt:

– Göteborg har potential att bli en stor, internationell stad. Men just nu är jag djupt oroad över utvecklingen vi ser. Det som händer är förfärande. Vi kan inte ha den här segregationen, säger Karin Pleijel.

Hun liker ikke at svenske foreldre velger å la sine barn gå på andre skoler enn ghetto-skoler:

I dag väljs tyvärr en del skolor bort av föräldrar med starkare socioekonomisk bakgrund. Det behöver vi komma åt.

Dette skal skje gjennom «oppmuntring» av svenske foreldre:

En annan tanke Miljöpartiet har handlar om att aktivt börja uppmuntra familjer med svenska som modersmål att placera sina barn i skolor i Göteborgs mer utsatta och segregerade områden.

– Vi vill försöka stimulera föräldrars val i grupp. Få dem att fundera – hur bidrar jag till segregationen? Och vad kan jag göra åt det? säger Karin Pleijel och fortsätter:

– Men om man istället samlar föräldrar i grupp, och aktivt stimulerar dem att göra ett gemensamt val som gynnar integration, då blir de inte lika oroliga. Det kan göras under öppet hus till exempel.

Ifølge Pleijel vil Miljöpartiet aktivt arbeide for at skoler i Göteborg i større grad skal bestå av barn fra ulike kulturer.

– Dels tror vi att det stimulerar språkutvecklingen för de som har svenska som modersmål från början. Vi tror också att det blir en bättre stimulans för de barn som inte har svenska som modersmål. Det skulle gynna alla, säger Karin Pleijel.

I likhet med norske MDG har også det svenske Miljöpartiet tapt oppslutning, og man trenger nå vinnersaker frem mot Riksdagsvalget kommende høst. Göteborgs-Posten forteller:

Enligt den senaste mätningen från GP/Sifo i höstas hade Miljöpartiet i Göteborg fått tre procent av rösterna om det varit val då. I valet 2018 fick partiet 6,9 procent.

Oppslutningen er med andre ord mer enn halvert. Spørsmålet er om forslaget om å få svenske barn inn på ghetto-skoler, vil gi partiet et løft mot gamle høyder.

Les også: 

Barn oppvokst i Sverige «har aldri truffet en svenske»

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar