Miljøorganisasjon: – Equinor får blodrøde tall dersom verden lykkes med omstillingen

Resett.no

Resett.no:

Equinor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

annonse

annonse

WWF sier at Equinor jobber hardt for å profilere seg som et ansvarlig og fremtidsrettet selskap som er godt i gang med omstillingen. Men oljegigantens egne planer viser noe ganske annet.

Hvis du har åpnet en avis eller gått en tur i storbyen i det siste, er sjansen stor for at du har sett Equinor-logoen. Med sin storstilte reklamekampanje «Takk for de første 50», skriver Karoline Andaur og Ragnhild Elisabeth Waagaard i WWF Verdens naturfond i Dagens Næringsliv, og legger til:

– «Tikk takk mot 2050», er det tydelig at selskapet nå legger mye ressurser i å få festet en fortelling i befolkningen om hvor viktig Equinor er for den store omstillingen verden trenger mot 2050. Men ved en nærmere titt slår glansbildet sprekker: Selskapets planer viser at de planlegger høyere, ikke lavere utslipp fra olje og gass frem mot 2030.

annonse

Les også: Generalsekretær i WWF: – Jorden nærmer seg bristepunktet

WWF skriver at olje og gass har unektelig vært en bærebjelke for Norges velferd de siste 50 årene. Men de neste tiårene er det investeringer i grønne næringer som må sikre økonomien vår. De mener at Equinors plan for omstilling ikke er ambisiøs nok.

– Når vi vet hvor mye det haster å kutte utslippene, holder det ikke å sette luftige mål uten en tydelig plan, sier de og fortsetter:

– Glem ikke at det er produksjon og forbrenning av fossil energi som er hovedårsaken til CO2-utslippene som har ført oss inn i klimakrisen vi nå kjemper for å komme oss ut av.

Les også: WWF advarer: – Nå har verden kurs mot 2,4 grader global oppvarming

Illustrasjonsbilde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

De har også sett på lønnsomheten og funnet at nærmere halvparten av de nye prosjektene i Equinors portefølje av fremtidige olje- og gassprosjekter vil tape penger hvis verden lykkes med å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader.   

– Dette er altså Equinors store dilemma. Selskapet får blodrøde tall dersom verden lykkes med omstillingen. 

Tybring-Gjedde angriper «bilfritt byliv»: – Egoistisk politikk for de få (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no