Mener Putin vil dele Ukraina i to

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Krigen i Ukraina går ikke som planlagt for president Vladimir Putin. Foto: Sputnik / AP / NTB

annonse

annonse

Kreml hevder at Putins «særskilte militæroperasjon» i nabolandet går etter planen.

Det stiller flere vestlige eksperter seg tvilende til.

Ikke bare har Russland møtt uventet stor motstand fra ukrainerne, som i tillegg forsynes med krigsvåpen fra USA, EU og Norge.

annonse

Angivelig skal logistikk-problemer og uerfarne, umotiverte vernepliktige ha forsinket og delvis stanset de russiske styrkenes fremrykning, særlig i nord og nordøst. Langs kysten i sør har Russland derimot tatt store områder.

Les også: Påstår at Sylvi Listhaug kun vil ha hvite flyktninger: – Sludder og vås (+)

Fra vestlig hold hevdes det også at Russland har skiftet fra å gå etter militære mål til å bombe sivilbefolkningen for å tvinge landets ledelse i kne.

Men heller ikke dette synes å ha gitt russerne momentum.

Ukraina påstår ikke minst å ha drept, såret eller tatt til fange 40.000 russiske soldater, foruten sju generaler.

Les også: Hevder å ha drept nok en russisk general

Vestlig etterretning tror antallet er lavere – men samtidig høyere enn de vel 1.000 troppene Kreml mener å ha mistet.

Det hevdes derfor at Putin nå ser etter en seier i Ukraina for å kunne forsvare russiske tap hittil og ikke minst forhindre enda større tap som vil kunne true Putins popularitet i Russland og forsterke de russiske gateprotestene mot krigen.

Nå hevder ukrainsk militæretterretning at Russlands president Vladimir Putin forbereder seg på å måtte nøyes med halve Ukraina, i alle fall innledningsvis.

Forleden kunngjorde Kreml selv at de har oppnådd målet om å redusere Ukrainas militære kapasitet og fremover vil konsentrere seg om Øst-Ukraina.

Les også: Nordmann erklært «fiende av Ukraina» (+)

annonse

I en uttalelse konstaterer Kyrylo Budanov, lederen for ukrainsk militæretterretning, at Russland ikke har klart å erobre hele Ukraina.

Russlands nye strategi er derfor å dele landet i to og etablere en større russisk-kontrollert region, tror Budanov, ifølge The Guardian.

Denne regionen vil trolig strekke seg utover utbryterrepublikkene Luhansk og Donetsk.

Trolig vil områder som russerne har okkupert i den en måned lange krigen, herunder Kherson oblast og kysten fra Donbas til Krim, inkluderes.

Les også: Ekspert til Resett: – Den russiske krigsinnsatsen virker tankeløs og er nærmest ufattelig (+)

Budanov lover at de vil gjøre det vanskelig for russerne ved å raskt innlede geriljakrigføring mot russiske styrker i sør og øst.

Det er uklart hva en omfattende okkupasjon parallelt med ukrainske geriljaangrep vil koste det russiske statsbudsjettet.

Videre mener den ukrainske militærledelsen at russiske styrker trekker seg tilbake til Hviterussland for å omgruppere etter store tap i Ukraina. Det er vanskelig å få disse og andre opplysninger bekreftet av uavhengige kilder.

– Målet med bevegelsene er å veksle på enheter som har tatt store tap, styrke eksisterende grupper, fornye lagre av mat, drivstoff og ammunisjon og organisere evakuering av sårede og syke, hevder generalstaben i en rapport søndag.

Les også: Ukrainsk flyktning vil helst bidra: – Helt naturlig for meg

Generalstaben skriver videre at Russland fortsetter «væpnet aggresjon i full skala» mot Ukraina, herunder forsøket på å erobre byen Tsjernihiv i nord.

annonse

Kampene fortsetter, ifølge ukrainerne, i Rubizjne, Sievjerodonetsk og Mariupol. Sistnevnte by har vært beleiret og vedvarende beskutt siden krigens begynnelse.

Ljuba (44) er bekymret for sitt folk (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar