MDG vil gi 1.500 milliarder kroner til Ukraina

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Partileder i Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, vil at Norge skal gi en form for Marshall-hjelp til Ukraina. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

annonse

annonse

Miljøpartiet De Grønne (MDG) foreslår at pengene Norge tjener på krigen i Ukraina, bør gå tilbake til landet. De anslår at det blir rundt 1.500 milliarder kroner.

– Vi kan ikke berike oss på Russlands invasjon av Ukraina. Når verden oppdager hvor mye Norge tjener på krigen, kan vi å bli sett på som krigsprofitører. Vi kan ikke profittere på en humanitær katastrofe, sier MDG-leder Une Bastholm til VG.

MDG ønsker derfor å gi pengene til Ukraina i form av en Marshall-hjelp, et fond for hjelp og gjenoppbygging. Pengene skal også kunne gå til å motvirke matvare- og energikrise som følge av invasjonen.

annonse

Summen på 1.500 milliarder kroner, begrunner Bastholm med å vise til beregninger makro- og renteekspert Dane Cekov i storbanken Nordea har utført for Dagens Næringsliv. Til sammenligning er Norges statsbudsjett på 1.600 milliarder kroner.

Lan Marie Berg understreker overfor VG at det kan bli både mer eller mindre.

– Det avgjørende prinsippet Norge må fastsette, er at pengene vi tjener på krigen, ikke skal brukes i Norge, men til å hjelpe Ukraina med hjelp og gjenoppbygging.

G7 ber oljeproduserende land øke produksjonen

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar