MDG stenger enda flere Oslo-gater – vil ha mer natur i bybildet

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Tomme gater. Færre enn før vil ha et helt bilfritt sentrum i Oslo. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

annonse

annonse

Gatene Grønland og Kirkegata blir nå stengt midlertidig. Prislappen for den midlertidige stengingen er 11,4 millioner kroner. Målet er å stenge gatene helt for biltrafikk. 

– Vi ønsker å gi gatene og byen tilbake til innbyggerne, og vi synes det i dag er for mye areal som settes av til biler, sier byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG), i byrådsavdelingen for byutvikling i Oslo, til Nettavisen.

Den midlertidige stengingen skal gi en forsmak på bylivsgater. Der bilene skal erstattes med bredere fortau, mer plass til mennesker, flere trær og planter.

annonse

Les også: Skøyen skal endres – byrådet starter med å fjerne 20 parkeringsplasser

– Gatene skal bli enda mer triveligere, og mer tilgjengelige for myke trafikanter som faktisk ofte slett ikke har bil i sentrum. Vi er ganske spente på å se hvor mye grønt og natur vi klarer å få tilbake inn i gatene, sier Reinvang.

Reinvang mener at 11,4 millioner kroner for midlertidig stenging av to gater er verdt pengene. 

Les også: MDG vil selge billigere boliger i Oslo

– Vi skal skape en ny type by. Dette er jo et prøveprosjekt og alle materialene og også plantene skal gjenbrukes senere. Så dette er en investering vi kommer til å trekke på også utover sommeren i år, sommeren neste år og som kan også brukes andre steder i byen, sier han, og legger til:

Byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG). Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg tror ikke dette vil utløse store protester. Folk flest liker bilfritt byliv og dette er et kult prøveprosjekt med trær i gatene, som er utarbeidet i samarbeid med lokalt næringsliv, sier han.

Gatene stenges ikke helt for bilkjøring, men det blir gjennomkjøring forbudt. Når prøveprosjektet er ferdig i oktober, skal det evalueres.

Tybring-Gjedde angriper «bilfritt byliv»: – Egoistisk politikk for de få (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar