MDG-medlem: – Det sosiale presset for å leve opp til reklamens idealer er enormt

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Illustrasjonsfoto/Mary Altaffer

annonse

annonse

«Vil du at alle skal leve som deg?», dette spørsmålet fikk en politiker fra Miljøpartiet de Grønne i Politisk kvarter på NRK P2 28. juli. 

Men det har fått et MDG-medlem til å reagere, han mener at spørsmålet passer bedre for andre politikere, de som vil ha økonomisk vekst.

– Jeg tror alle som prøver å sette et mer beskjedent økologisk fotavtrykk og fordele goder mer rettferdig i verden, har fått det spørsmålet. Det ble også stilt til en politiker fra Miljøpartiet de Grønne i Politisk kvarter på NRK P2 28. juli, skriver MDG-medlemmet i Klassekampen, og legger til:

annonse

– Det er et tankekors at spørsmålet aldri stilles politikere fra partier som arbeider for fortsatt (og evig) økonomisk vekst i verdens rikeste land.

Les også: MDG og SV ut mot norsk olje og gass: – Tar rotta på fellesskapet og psyken

Han sier at det brukes globalt 600 milliarder dollar for å påvirke oss til å henge med i forbrukskarusellen, og det sosiale presset for å leve opp til reklamens idealer er enormt. 

– Den psykiske og sosiale påkjenningen er sterk for den som enten ikke kan eller ønsker å følge med i statusjaget, skriver han, og fortsetter: 

Foto: NTB Scanpix
Miljøpartiet de Grønne (MDG).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Ensrettingen og kravet om konform livsførsel har aldri vært sterkere, og øker i takt med økningen i økonomisk ulikhet og skjerpet konkurranse i samfunnet.

Tybring-Gjedde angriper «bilfritt byliv»: – Egoistisk politikk for de få (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar