MDG-Hansson mener regjeringen somler med havvind: – Få ut fingeren

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Fotomontasje: Håkon Mosvold Larsen / NTB / Øyvinf Gravås / Equinor / NTB

annonse

annonse

Han kaller nei til utenlandskabler for bakstreversk.

– Dette er bakstreversk. Det kan umulig tjene norske forbrukere at regjeringen vil bygge ut havvind som må subsidieres, fordi den ikke er lønnsom uten hybridkabel, sier Rasmus Hansson til Nettavisen.

Regjeringen vil i sin havvindsatsing sende kraften i kabel til Norge og droppe hybridkablene til utlandet. Men dette har fått  Miljøpartiet de Grønne til å reagere.

annonse

– Nå hadde jeg håpet at regjeringen skulle få ut fingeren. Men uten hybridkabler, ambisiøse mål og rammer for naturvern er regjeringens opplegg altfor lite, altfor sent, sier Hansson, og hevder de somler:

– Regjering etter regjering har somlet noe helt spektakulært i havvindsatsingen, og i dag fortsetter denne regjeringen å somle seg inn i framtiden.

Les også: Tybring-Gjedde mener «indre by» skiller seg ut: – De er gjerne røde og opptatt av klimaspørsmål (+)

MDG er et av få partier som er for hybridkablene ut av Norge. Det er kabler som kobler vindmølleparkene til EU. Frp, Rødt og Sp er derimot skeptiske til flere utenlandskabler.

Hansson påstår også at Norge kunne hatt de første vindmølleparkene nå, dersom Høyre og Arbeiderpartiet allerede for sju år siden hadde stemt for MDGs forslag om en storsatsing på flytende havvind i Norge. Han tror potensialet er enormt på sikt.

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

For å få mer grønn strøm er havvindmøller et av forslagene. Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix

– Havvind kan dekke alt norsk energibehov i all fremtid, og dermed få ned regningen for folk flest, sikre nok kraft til industri og grønt skifte, og samtidig få ned klimautslippene, mener han, og fortsetter:

– Havvind som bare har radialkabel til Norge kommer til å kreve subsidier i lang tid, og subsidiene må betales av skattebetalere eller strømkunder. Det blir ikke billigere strøm av slikt. Da kan vi si snipp snapp snute så var havvindeventyret ute, tror MDG-Rasmus.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar