Mayorkas vil at Canada åpner grensene med makt

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

USAs minister for innenlandsk sikkerhet, Alejandro Mayorkas, oppfordrer nå Canada til å bruke føderal makt for å gjenåpne tre grenseoverganger som er sperret av den canadiske trucker-initierte aksjonen Freedom Convoy 2022. Mayorkas er ministeren som er ansvarlig for at nærmere to millioner migranter krysset grensen inn fra Mexico i 2021.

USAs minister med ansvar for innenlandsk sikkerhet, Alejandro Mayorkas, ringte torsdag til sin canadiske motpart. I samtalen oppfordret han Canada til å bruke føderal makt for å løse situasjonen på grensen mellom de to landene, og han sa at hans departement gir sin fulle støtte.

USAs samferdselsminister Pete Buttigieg har dessuten snakket med sin canadiske motpart. Denne samtalen dreide seg om betydningen for USAs forsyningsledd.

Demonstranter som vil tvinge Canada til å fjerne koronatiltak og vaksinekrav for lastebilsjåfører som passerer grensen, sperrer tre grenseoverganger mellom de to landene, blant dem Ambassador Bridge, som knytter sammen Windsor i Canada og Detroit i USA.

Ifølge Canadas myndigheter passerer 25 prosent av landets handel via denne overgangen. Flere bilfabrikker i Canada varslet onsdag at de har måttet stenge eller redusere driften på grunn av vansker med tilgang på deler som følge av blokaden. (NTB-AFP)

Samtidig har ministerens eget departement (US Department of Homeland Security) offentliggjort nye tall som viser at migrantstrømmen over grensen med Mexico fortsetter å øke. Over 1,7 millioner migranter ankom USA over grensen med Mexico i 2021. Det er tre ganger så mage som i 2020 og nesten dobbelt sp mange som i 2019.

Statistikken over rapporterte, illegale migranter inn til USA over grensen med Mexico. Tallene refererer seg til skatteårene, som går fra oktober til september. Skjermdump: US Customs and Borders Protection

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar