Massegraver tatt i bruk i Mariupol

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
I Mariupol blir flere av byens døde lagt i en massegrav fordi forholdene gjør det umulig å gi hver enkelt en vanlig gravferd. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB

annonse

annonse

Ukrainske Mariupol bombarderes.

Mens byens likhus ble fylt opp og det fortsatt var flere som måtte hentes fra der de døde, kom byens myndigheter fram til at det ikke var tid til å sørge for individuell gravferd for hver enkelt.

Det skal være mange drepte og sårede, skriver den lokale TV-stasjonen 24 Kanal på sine nettsider.

annonse

Les også: Barn er begravd under ruinene på Mariupol sykehus

Situasjonen i Mariupol er nå så prekær at myndighetene har begynt å begrave de døde i massegraver, skriver nyhetsbyrået AP.

Redningsmenn finkjemmer området etter bombeeksplosjon, mens temperaturene synker til -4C med frykt for at skadede barn skal fryse i hjel.

På en gammel kirkegård i sentrum av havnebyen sør i Ukraina ble det gravd en 25 meter lang grop, der titalls døde ble plassert. Noen er tullet inn i tepper eller ligger i plastposer, skriver NTB.

– Minst 1170 mennesker har blitt drept, og 47 ble begravet i en massegrav i dag, sa viseordfører Serhii Orlov onsdag, ifølge Reuters.

– Direkte angrep av russiske tropper på fødesykehuset. Barn er under ruinene. Hvor mye lenger vil verden være en medskyldig som ignorerer terror? skriver president Volodymyr Zelenskyj på Twitter.

Fra å hate til å heie på oss selv (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar