Mark Zuckerberg truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

document.no

Hovedeier i Meta, Mark Zuckerberg. Foto. AP Photo/Mark Lennihan, File

Hvis ikke Meta-konsernet får lagre og behandle data fra europeiske brukere på servere i USA, truer det Zuckerberg-eide selskapet med å stenge sine kanaler Facebook og Instagram i Europa.

NTB melder om saken, og forteller at dette kommer frem i den siste kvartalsrapporten fra selskapet, som eier flere sosiale medier-giganter, skriver City A.M søndag.

Meta er selskapet som eier både Facebook og Instagram, og kontrolleres av majoritetsaksjonær mark Zuckerberg.

Meta bruker såkalte transatlantiske dataoverføringer, som gir dem muligheten til å lagre data fra europeiske brukere på amerikanske servere.

De gjeldende avtalene som muliggjør dette, er omstridte og under gransking i EU.

I rapporten hevder Meta at dersom selskapet ikke lenger får bruke de gjeldende avtalene eller alternativer til disse, vil selskapet sannsynligvis ikke lenger være i stand til å tilby flere av produktene sine i Europa.

Det omfatter de populære sosiale mediene Facebook og Instagram, og en slik stengning vil også ramme flere millioner brukere i Skandinavia.

Men om noe slikt skulle skje, ville det etterlate et stort vakuum i markedet.

Det vil igjen naturlig åpne muligheter for nyetableringer av andre kanaler i det store og lukrative europeiske markedet med mange hundre millioner brukere av disse tjenestene.

Les også: 

Facebook mister brukere og aksjekursen stuper

Bestill bøker hos Document forlag: 

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Les artikkelen direkte på Dokument