Livet er godt på den tyrkisk-kypriotiske rivieraen

Ninacappelen.com

Ninacappelen.com:

Vakker solnedgang på terrassen utenfor utgangsdøren.

Mange av mine følgere i sosiale medier ønsker å vite mer om livet her på Nord-Kypros, så denne bloggen kommer til å handle om det. Noen har allerede bestemt seg for å flytte hit etter å ha blitt inspirert av mine oppdateringer, mens andre gir uttrykk for at det blir stadig vanskeligere å leve et godt liv i Norge, og derfor ser seg om etter nye muligheter. 

Les også Paphos – Afrodites mytiske fødested

Etter å ha besøkt byen Kyrenia i sommer, tok jeg en rask beslutning om å flytte til Nord-Kypros etter en helhetlig vurdering av hvilke faktorer som er viktigst for meg. Hvis du har fulgt bloggen min en stund er det ingen hemmelighet at jeg er over middels opptatt av økologisk mat og en sunn livsstil. Men ved å flytte hit har jeg løftet denne interessen opp til et helt nytt nivå. 

Livet på rivieraen på Nord-Kypros er over all forventning. Kulturen i landet er helt annerledes enn i Norge. Her blir man møtt med vennlighet, høflighet og hjertevarme i alle sammenhenger, og jeg opplever at folk er autentiske i måten de samhandler på. Landet er på mange måter ganske “gammeldags” i forhold til hvordan ting er organisert. Norge er som kjent helt i front på digital teknologi, mens her gjør man ting på den gamle måten i form av personlige møter, penn og papir osv. De bruker selvsagt datamaskiner og apper her også, men det er de personlige møtene som er dominerende. Jeg opplever dette som veldig positivt da jeg aldri har likt den mekaniske måten å forholde seg til andre mennesker på. Når det meste foregår digitalt i et samfunn skapes det en avstand som gir en følelse av fremmedgjøring, og det tror jeg ikke er sunt i lengden. Vi mennesker er født sosiale vesener, og trenger hverandre fysisk. It`s that simple. 

​Les også En investering i livsstil

En annen ting jeg setter umåtelig stor pris på ved Nord-Kypros er at det er veldig lett å bli kjent med nye mennesker her. Det er jo ikke slik at jeg er den eneste som har flyttet hit helt alene. Vi er ganske mange faktisk, og det er alltid mye enklere å knytte nye vennskapsbånd med likesinnede som deler felles interesser. Et godt nettverk betyr veldig mye når man flytter til et nytt land, og i så måte har jeg vært utrolig heldig og truffet mennesker som også har blitt mine nære venner. Vi hjelper hverandre med praktiske ting, snakker om alt, og har det veldig gøy sammen. Det gjør livet så mye enklere. 

Om ca en uke flytter jeg inn i en bungalow nær havet. Da starter et nytt kapittel her på denne vakre Middelhavsøya. 

Stay tuned. 

Les artikkelen direkte på ninacappelen.com

Legg igjen en kommentar