Listhaug ut mot Søreides Taliban-kritikk: – Hul

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Sylvi Listhaug (FrP). Foto: Terje Bendiksy / NTB

annonse

annonse

Frp-leder Sylvi Listhaug har liten forståelse for kritikken Ine Eriksen Søreide (H) å kritisere regjeringen for å ikke informere Stortinget om Taliban-besøket.

Listhaug sikter til at Søreide, som leder Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen (DUUFK), ble varslet om Taliban-besøket på forhånd av regjeringen.

– Vi synes det er hult at hun kritiserer regjeringen for å ikke informere DUUFK all den tid hun selv har hatt muligheten til å kalle sammen komiteen. Dette gir § 16 i Stortingets forretningsorden henne mulighet til som komiteens leder, når hun mener det er nødvendig. Det er oppsiktsvekkende at hun unnlot å gjøre det basert på det hun nå sier, sier Listhaug i en e-post til NTB.

annonse

Mandag kritiserte Søreide regjeringen for å ikke varsle DUUFK godt nok om møtene med Taliban i Norge.

– DUUFK ble ikke informert i forkant av møtene med Taliban. Som komiteleder fikk jeg et kort varsel fra utenriksministeren om at møtene skulle avholdes, men det ble ikke gitt informasjon om delegasjon eller øvrig opplegg, sier Søreide til NRK.

Listhaug mener at Søreides kritikk en avledningsmanøver.

– Kritikken av regjeringen ser ut som en avledningsmanøver siden Høyre ser ut til å støtte Ap og Sp-regjeringen fullt ut i deres beslutning og å invitere Taliban til Norge. Som komiteens leder burde hun på selvstendig grunnlag sørget for å legge til rette for at alle partiene kunne få informasjon slik at en ikke måtte lese om en så viktig utenrikspolitisk sak i mediene, sier Listhaug.

NTB har vært i kontakt med Høyre. De avslo å svare på Listhaugs kritikk.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar