Lavrovs Hitler-kommentar skaper sinne i Israel

Resett.no
Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs Hitler-kommentar faller ikke i god jord i Israel. Foto: Jurij Kotsjetkov / AP / NTB

annonse

annonse

Israel kaller den russiske ambassadøren inn på teppet og forventer en beklagelse etter en Hitler-kommentar fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Russland har hevdet at målet med invasjonen av Ukraina var å «avnazifisere» landet. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har selv jødiske aner, og nettopp dette faktum ble påpekt av Lavrov i et intervju på italiensk TV søndag, ifølge Reuters.

– Er Zelenskyj jødisk? Hitler hadde også jødisk bakgrunn. De største antisemittene er nettopp jøder, skal Lavrov ha sagt, ifølge den israelske avisen Haaretz.

annonse

Kommentaren har skapt reaksjoner i Israel, og utenriksminister Yair Lapid omtaler det som en «utilgivelig, opprørende og historisk feil».

– Å si at Hitler var jødisk er som å si at jødene drepte seg selv. Det var nazistene som forfulgte jødene. Det var kun nazistene som var nazister, og kun nazistene gjennomførte en systematisk utslettelse av det jødiske folk, sier Lapid, som forventer en russisk beklagelse.

Han vil ha Sametingets skjeletter ut av skapet: – De er ikke et urfolk (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no