Larnaca – trendy middelhavsby med sjarm

Ninacappelen.com

Ninacappelen.com:

Larnaca er en by med gode vibber, varme mennesker, yrende uteliv, og utsøkt mat.

Larnaca har med årene utviklet seg til en moderne middelhavsby med mange motebutikker, kaffebarer og trendy restauranter, men har likevel klart å beholde sin kypriotiske sjarm.

Byen tilbyr en rekke hoteller med attraktiv beliggenhet ved Middelhavet, et yrende uteliv, og utallige restauranter fra alle verdens hjørner. Her finner du en bred strandpromenade med svaiende palmer, langrunn strand tilpasset barnefamilier, og elegante fortausserveringer. Larnaca er også interessant for den historieinteresserte med sine vakre historiske bygninger, som det tyrkiske fortet fra 1625 og den kunsthistorisk interessante St. Lazarus-kirken. 

Larnaca har 154 200 innbyggere (2021), og er øyas tredje største by etter Nikosia og Limassol.

Et spennende kulturelt møtested
Den geografiske beliggenheten gjør at Kypros opp gjennom tidene har fått impulser fra både Europa, Midtøsten, og Afrika. Dette gjenspeiler seg blant annet i maten, der måltidene som oftest består av en mengde småretter – meze – som består av alt fra pitabrød og hummus til sjømat, grillspyd, og moussaka. At hovedstaden, Nicosia, er delt i én tyrkisk- og én gresk-kypriotisk del bidrar også til kulturmiksen.

Les også Dynamiske Kyrenia

Kypros er den tredje største øya i Middelhavet. Øya er kjent for sine hvite vakre sandstrender, klart turkisblått hav, og et vakkert og karrig landskap. Været på Kypros er solrikt og varmt,  og kan skilte med mer enn 300 soldager i året.

Personlig liker jeg å bo sentralt i forhold til strand, restauranter, og kulturliv når jeg er ute og reiser. ​Derfor valgte jeg å ta inn ved Leonardo Boutique Hotel som ligger en kort spasertur unna strandpromenaden, og midt i et shoppingområde med ulike nisjebutikker. 

Picture

Resepsjonsområdet ved Leonardo Boutique Hotel.

Picture

Hotellet er utsmykket med mye kunst.

Picture

Utsikten fra strandpromenaden.

Picture

Etter middag ble det en tur langs stranden for å observere livet.

Picture

Marinerte kyllinggrillspyd med grønnsaker, tzatziki, og salat er aldri feil.

Etter å ha sjekket inn på hotellet, var det godt og sette seg ned i en hyggelig restaurant på strandpromenaden og bare nyte øyeblikket med god mat og vin. Etter middag ruslet jeg langs stranden for å ta pulsen på byen og observere livet.

Les også Bellapais – balsam for sjelen

Historiske severdigheter
I gamlebyen ved strandpromenaden ligger restene av et tyrkisk fort. Bygget ble oppført i 1625, og ble tidligere brukt som fengsel. Fortet har senere blitt omgjort til et middelaldermuseum.

Fem minutter inn i bakgatene, finner du den gresk-ortodokse St Lazarus-kirken fra 900-tallet. I Bibelen kan vi lese at Lazarus ble vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Hvis du går inn i kirken kan du se sarkofagen der Lazarus ligger begravet. Dette er også et utmerket sted å sette seg ned å meditere i stillhet.

Larnaca er et perfekt reisemål for deg som elsker sol, varme, fantastiske strender, nydelig mat, og krystallklart vann. Her er det mye å se og gjøre for deg som vil ha en aktiv ferie. For de av oss som liker litt roligere tempo, vil jeg anbefale å finne et hotell med en takterrasse der du kan trekke deg tilbake med et glass vin i solnedgangen.

Picture

Det tyrkiske fortet er nå et museum.

Picture

St Lazarus-kirken utvendig.

Picture

Sol, good vibes, og havet rett ut. Kan det bli bedre?

Picture

Et utested ved Mackenzie Beach.

Picture

Siste kvelden ble rundet av på takterrassen ved Leonardo Boutique Hotel i solnedgangen.

Støtt min journalistikk:
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905

Les artikkelen direkte på ninacappelen.com

Legg igjen en kommentar