Langrenn: Sprinttrener Arild Monsen har testet positivt for korona

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Landslagstrener Arild Monsen har testet positivt for korona. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Sprinttrener Arild Monsen er koronapositiv under en uke før avreise til OL i Kina. Den norske langrennsleiren går noen spente dager i møte.

– I forbindelse med planlagt hjemreise fra (italienske) Seiser Alm for trenerne Arild Monsen og Ole Morten Iversen i går kveld, har Monsen testet positivt for covid på antigentest ved ankomst Gardermoen og i dag på PCR. Iversen testet negativt, skriver mediekontakt Gro Eide i en pressemelding mandag.

Langrennslandslagene er på høydesamling i italienske Seiser Alm som oppkjøring til OL, som starter fredag i neste uke.

annonse

Eide skriver at alle løpere, trenere og støtteapparat, som fortsatt befinner seg i Seiser Alm, testet både søndag kveld og mandag morgen negativt på hurtigtest gjennomført av landslagslegen.

– Det var det verste som kunne skje, smitte i troppen så tett innpå avreise til OL, sier langrennssjef Espen Bjervig til VG.

I Seiser Alm er Eirik Myhr Nossum definert som nærkontakt, og de mannlige løperne trener kun rundt hotellet i dag. Bjervig opplyser at Norges Skiforbund jobber på spreng med å kartlegge alle nærkontakter.

I Italia må nærkontakter som ikke har tatt koronavaksine i løpet av de siste 120 dagene, i karantene i fem dager og i tillegg til negativ test.

Dersom en utøver eller trener tester positivt for viruset, må vedkommende teste negativt senest fem dager før avreise til Kina. Dermed kan det spøke for OL-deltakelse for eventuelle utøvere som tester positivt fra nå av.

Langrennslandslaget skal etter planen fly til Beijing allerede torsdag denne uken, men har en alternativ flymulighet tilgjengelig kommende mandag.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar