Kvinneaktivister demonstrerte mot nedsatt Drevdal-dom

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
I underkant av 100 personer møtte fredag opp på Eidsvolls plass i Oslo til markering for rettssikkerhet for overgrepsutsatte og mot frifinnelsen av overgrepsdømte Gaute Drevdal. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Den tidligere Natt&Dag-redaktøren Gaute Drevdal ble i ankesaken i Borgarting lagmannsrett frifunnet for åtte av ni violdtekter. Dermed ble straffen redusert fra 13 år i tingretten til bare ett år. Fredag var det demonstrasjon mot dommen foran Stortinget.

En av initiativtakerne var Kvinnegruppa Ottar. Om lag 70 til 80 mennesker møtte opp for markering mot dommen mot kulturprofilen Gaute Drevdal, anslo Oslo-politiet overfor NTB fredag ettermiddag.

De opplyste at markeringen hadde gått rolig for seg.

annonse

Organisasjonene ønsker en samtykkelov og en full gjennomgang av rettssystemet og påtalemyndigheten.

Drevdals forsvarer, Victoria Holmen, har overfor NTB sagt at frifinnelsene av Drevdal ikke er avhengig av rettsordning eller lovtekst.

– Frifinnelsen er avgjort av beviskravet. En samtykkelov, som demonstrantene ønsker seg, vil stille like høye krav til beviset som dagens voldtektsbestemmelse, sa hun onsdag.

Tidligere fredag ble Borgarting lagmannsrett i Oslo utsatt for hærverk. Hærverket er knyttet til dommen mot Gaute Drevdal, sier kvinneaktivister til Vårt Oslo.

Hit reiser norsk, adelig ungdom (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar